изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:59 EEST
СЪПРУГАТА НА МИЛКО НИЧЕВ: НЕ ГОВОРИМ ЗА ОТВЛИЧАНЕТО    
ОбществоНе говорим по въпроса за отвличането, за да не си спомняме. Това каза пред репортер на НДТ Александра Ничева - съпруга на отвлечения в Нигерия през януари 2006 година Милко Ничев от Добрич. Потърсихме я по повод похитения отново в Нигерия в петък българин. За отвличането съобщи говорителят на Външно министерство Драговест Горанов.

По молба на близките, името на похитения и повече подробности за инцидента не бяха съобщени. Според електронни медии, информация за отвличането е била подадена в българското посолство в Абуджа от служители на компанията, за която българинът работи. Той е инженер по професия и работи във фирма, която е подизпълнител в африканската държава. Властите в Нигерия са се свързали с похитения, като от разговора е станало ясно, че той е добре. Българската мисия в столицата Абуджа е помолила писмено и настоятелно Министерството на външните работи на Нигерия и щатските власти за предприемане на всички необходими действия за бързото решаване на случая.
Чух за отвлечения в Нигерия българин по телевизията, но не го познавам, каза за НДТ Александра Ничева. Тя допълни, че в момента съпругът й работи в Индонезия и че е спокойна за него.
Милко Ничев бе отвлечен на 11 януари 2006 година с още трима служители на петролна компания. Той работел като корабен механик за нигерийската “Tidex”, която е филиал на американска компания. Четиримата бяха държани в плен в продължение на 19 дни от активисти на сепаратисткото “Движение за освобождение на делтата на Нигер”. Преди освобождаването им похитителите изпратили електронно съобщение, в което заявили, че се съгласяват да освободят заложниците в знак на добра воля към международната общност. При завръщането си в Добрич Милко Ничев разказа пред медиите как точно е станало отвличането. На 11 януари той бил на кораба "Либерти сервис". Около 14 ч. се появили три бързи лодки, които се насочили към танкера, обработващ суровия петрол. Корабът на Милко Ничев е трябвало да го покрие. В този момент войниците от нигерийската армия, незнайно защо, ги нямало. При тревогата дошли само трима-четирима. Нападателите в лодките били тежко въоръжени - включително с гранатомети и калашници. Те открили масирана стрелба по кораба. След като ги отвлекли, първо пътували 4-5 часа и стигнали до някаква база. Там четиримата чужденци стояли отвън, докато похитителите се съвещавали. В началото, в първите дни след отвличането, спели върху матраци под открито небе в джунглата. После ги преместили в закрити помещения. Най-големият проблем били комарите и горещината. "Притесненията ми бяха за семейството ми - жена ми и децата. Аз се тревожех за тях повече отколкото за себе си" - сподели тогава Милко Ничев. НДТ

Български гражданин е бил отвлечен в Нигерия, съобщиха от МВнР

 


Сходни връзки

СЪПРУГАТА НА МИЛКО НИЧЕВ: НЕ ГОВОРИМ ЗА ОТВЛИЧАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди