изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:31 EEST
Пуснаха на свобода Драшков-брат, бил заблуден    
Ред и сигурностПодсъдимият за сделката с общински имоти Петър Драшков, брат на бившия заместник-директор на ДАНС Иван Драшков, бе пуснат от Софийския районен съд без да му бъде определена мярка за неотклонение.

В мотивите си да го пусне от ареста Софийският районен съд записа, че от събраните до момента доказателства срещу Петър Драшков не може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен, предаде БТА.
Петър Драшков беше задържан в четвъртък, а обвинението срещу него е за имотна измама в размер над 10 милиона евро. За този имот от 14 декара в столичния квартал "Стрелбище" Драшков е платил 1 млн. лева. Прокуратурата го обвинява, че за целта той е извършил измама в съучастие с Ивелина Трифонова, като подписа на кмета Бойко Борисов по договора за покупко-продажба е бил фалшифициран. Самата Трифонова е задържана на 21-ви ноември.
"Тази жена е подготвила всички необходими документи в съучастие евентуално с други хора, по която версия се работи и посредством тези документи, Драшков се е легитимирал като собственик на недвижим имот, който реално е представлявал общинска собственост", коментира районният прокурор Иван Петров.
Пред съда днес самият Петър Драшков заяви, че въпросната дама се е представила пред него като Мира Иванова Димитрова. Разбрал за истинските имена на госпожата едва от разследващите.
В мотивите си за освобождаването на обвиняемия съдът прие, че той е бил въвлечен в заблуда и не е знаел за фалшифицираните документи. Прокурорът определи това като интерпретиране на доказателства.
"В материалите по делото се съдържат показанията на свидетелите Илиев и Дунев, в които същите съобщават, че са уведомили Драшков, че той не договаря с общински служител и респективно дамата, която е говорила с него не се казва Мира Димитрова".
Пред разследващите Драшков разказал още, че за общинския имот броил на Мира Димитрова един милион на ръка в сладкарница близо до столичната община. Тази си наивност самият Драшков не коментира нито пред съда, нито пред репортерите.
Ивелина Трифонова предпочита да остане в ареста, каза още прокурор Иван Петров. Мотивът й да остане в ареста бил страх от Петър Драшков.
Възмутително е човек, който не е срещал, да казва, че го е страх от него и това е инсинуация, както и всичко случващо се с него, коментира Петър Драшков. По професия съм дипломат, а не мутра, че прокуратурата да ми повдига такива обвинения, заяви още той. Драшков каза, че от 6-то РПУ никога не са го призовавали по случая с призовка, а винаги, когато му се обаждали по телефона, той се е отзовавал. На 21 ноември той заминал спешно за Германия заедно със съпругата си. Там живеели тримата му синове и родителите на неговата съпруга. По думите му ден преди да бъде задържан му се обадил служител от 6-то РПУ, на когото Драшков казал, че се намира в чужбина. На връщане от Германия Драшков бе задържан, тъй като срещу него имаше пусната европейска заповед за арест.
Прокуратурата ще протестира днешното решение пред Софийския градски съд.
Братът на Петър Драшков - Иван Драшков, бивш заместник-директор на ДАНС, коментира пред журналисти, че е доволен от решението на съда. Брат ми е живял дълги години в чужбина и затова е по-лесно доверчив, каза Иван Драшков  Дир.бг

Бойко Борисов: Станишев, Доган и Царя парализират съдебната система

Арестуваха Петър Драшков

Ключови назначения в ДАНС

Брендо съдружник с генерал Драшков от ДАНС?

14 млн. евро печалба с фалшив подпис на Борисов

Брат на генерал в ДАНС замесен в имотна афера

 

 


Сходни връзки

Пуснаха на свобода Драшков-брат, бил заблуден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.32 секунди