изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:36 EEST
НИКУЛДЕНСКА ПЪСТЪРВА    
КулинарниПРОДУКТИ: 2 едри пъстърви, 250 г гъби, 1 малка глава лук, 8 рулца от раци, 50 гр орехови ядки, 1 с. л. листа от магданоз, 3 с. л. олио, сол на вкус; за тестото: 300 г брашно, 100 г маргарин, 3-4 с. л. вода, сол на вкус.

 

ПРИГОТОВЛЕНИЕ: В купа се слагат пресятото брашно, нарязаният на парчета маргарин и солта. Налива се водата и се замесва бързо. Тестото трябва да е меко и не бива да се меси прекалено дълго. Покрива се с фолио и се оставя да почине, докато се приготвят рибата и плънката. Пъстървата се разрязва с остър нож – започва се от гърба и като се следват костите, се отделя филето, стига се до опашката. Филетата се почистват от костите в коремната част, които много тънко се изрязват с нож заедно с част от месото. Посолява се. Лукът, гъбите и рулцата от раци се нарязват наситно, ореховите ядки се счукват наедро. В олио за минута се запържва лукът, добавят се счуканите орехи и гъбите. Пържи се 3-5 минути на силен огън, докато гъбите се зачервят. Прибавят се рулцата от раци, подправя се с магданоз и сол. Тестото се раздел на 4 и се разточва на тънки кори с правоъгълна форма. Една кора се слага в намаслена и набрашнена тава, поставя се филе, върху него се разпределя част от плънката и се затваря във второ филе. Покрива се с втора кора. Краищата на тестото се запечатват, като се намазват с вода и се затискат с вилица. От тестото се оформят перки, глава и очи. Така се приготвя и втората пъстърва. Пекат се в загрята до 220 градуса фурна до зачервяване.

 


Сходни връзки

НИКУЛДЕНСКА ПЪСТЪРВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди