изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:22 EEST
"УИНД ЕНЕРДЖИ" ИНВЕСТИРА 300 МИЛИОНА ЕВРО В ШАБЛА    
Икономика Инвестиция на обща стойност 300 милиона евро иска да направи в Шабла българо-австрийският консорциум \"Уинд енерджи\", който  представи пред кметския екип и общинските съветници проекта си  \"Ветроенергиен парк-община Шабла-северозапад\". Идеята е той да бъде изграден на запад от селата  Граничар и Стаевци върху терени, собственост на консорциума, съобщи пресаташето на кметството в черноморския град Димитричка Иванова.

Проектът е съобразен с европейското законодателство. Предвижда изграждането на 125 ветрогенератора, всеки от тях на стойност 2 800 000 евро. В тази цена са включени всички разходи, за да се приведе  перката  в действие.

За да може добиваната енергия да се включи в енергийната  система на страната, инвеститорите са готови да изградят и подстанция със собствени средства.

При представянето на икономическата част на проекта стана ясно, че четирите дружества, участващи в консорциума,  две от които български и две австрийскки,  ще бъдат регистрирани в съда със седалище община Шабла, което означава, че данъците им ще влизат в общинската  хазна. Инвеститорите предлагат още и финансова помощ  на общината при реализация на различни дейности на територията й. Параметрите на сътрудничеството между страните ще се уточняват в бъдеще, ако започне реализация на проекта но уверенията са, че общината ще има определено място в него.

Освен това, инвеститорите заявиха, че при изграждането на ветроенергийния парк ще ползват услугите само на местни фирми и местна работна ръка.

Консорциумът ще внесе проекта за обсъждане в общината, след като ОУП определи  зоните за изграждане на ветроенергийни паркове. В черновия вид на проекта,  който екипът  представи в началото на седмицата, се предвиждат  2-3 такива терена. НДТ

 


Сходни връзки

"УИНД ЕНЕРДЖИ" ИНВЕСТИРА 300 МИЛИОНА ЕВРО В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди