изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:21 EEST
ПЛАЩАМЕ И ТАКСА ДЪЖДОВНА ВОДА ГОДИШНО    
Икономика

Още една такса, макар и веднъж годишно, ще трябва да плащат собствениците на имоти, като това ще е такса за дъждовна вода. За това сигнализираха собственици на фирми, получили писма от водното дружество. Бизнесмен ни предостави писмото си с изходящ номер от дружеството, заведено на 24 ноември тази година. В него се казва:



\"Във връзка с изпълнение чл. 28/1 от Общите условия за предоставяне на ВиК-услуги на потребителите и чл. 27/5 на Наредба 4 за условията и реда за присъединяване на потребителите за ползване на ВиК-системи, молим в 7-дневен срок да декларирате територията, която е Ваша собственост, покрита с водонепропускливи настилки и площта на покривите на сградите Ви. При отказ от Ваша страна ще приемем, че цялата площ е с непропусклива настилка\".
За това какво представлява тази такса и член 28 от Общите условия потърсихме управителя на \"ВиК\" - Добрич, Величко Василев, който заяви, че това е прието още от миналата година, но до момента не са били предприети стъпки по промяната в Общите условия и респективно - в Наредбата на дружеството. \"В чл. 28 ал. 1 на Общите ни условия е записано, че количествата дъждовна вода, зауствана в канализационната система от потребителя, чиито имоти или части от тях са с площ повече от 200 кв. м и са с непропускливи настилки, се определят според средногодишния валеж за предходната година, официално обявен от НИМХ и изчислено от ВиК-оператора количество отекла се в канализационната система вода - съобразно площта с непропусклива настилка. Дължимата сума се заплаща за отвеждане на дъждовна вода от потребителя до края на първото тримесечие на всяка година за предходната такава и е еднократно годишно. Таксата, по която се изчислява, е такса канал и реално аз очаквам не повече от 50-60 хил. лв. за цялата област\" - каза Василев. Той допълни, че до момента дружеството е разпратило 300-400 писма, като - по информация на управителя на добричкото дружество, и други негови колеги в страната са предприели стъпки към събиране на таксите си в началото на следващата година. Някои от фирмите вече са дали отговори в дружеството, коментира Василев. \"Това важи не само за юридическите лица, но и за физически, които имат площи над 200 кв. м\" - допълни още Василев. Така всеки с площи към имота си над тази квадратура трябва да представи във фирмата декларация, в която да има информация за това - колко от прилежащите му площи са с непропусклива настилка - асфалт или плочки, и до края на първото тримесечие да плати допълнителната такса, допълни Величко Василев.  НДТ
 


Сходни връзки

ПЛАЩАМЕ И ТАКСА ДЪЖДОВНА ВОДА ГОДИШНО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЛАЩАМЕ И ТАКСА ДЪЖДОВНА ВОДА ГОДИШНО
Автор: Anonymous да 2008-12-18 @ 13:45 EET
Е това е вече жива подигравка, ако и сега Добричлии мълчим и Господ няма да ни помогне. Да плащаме дъждовната вода. Та да не пречистват и нея или те да казват кога да вали и кога не. На това здраве му кажи.
ПЛАЩАМЕ И ТАКСА ДЪЖДОВНА ВОДА ГОДИШНО
Автор: Anonymous да 2008-12-18 @ 14:23 EET
В тоя град останаха ли нормални хора,егати мафиотския град,а за въздуха,който дишаме кога ще започнем да плащаме такса,не за друго ами да пестим отсега.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди