изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:46 EEST
Секси храни? Да, наистина има такива    
Здраве Шоколадът е може би най-известният афродизиак, но далеч не е само той. Любовните елексири и дори виаграта съвсем не са задължителни, за да се наслаждавате на добър секс.

Едно посещение до магазина за хранителни стоки може да ви осигури достатъчно изпитани “рецепти за любов”, твърдят експерти от ediets.com, които базират своите заключения на достатъчно стари и изпитани през поколенията средства, действащи като афродизиаци.
Още древните елини са използвали някои храни като средства за освобождаване на сексуалното напрежение и за повишаване на либидото. Историята за Казанова също е пълна с рецепти какво трябва да предпочита човек за храна, ако иска да бъде по-потентен.
“Преди да отречете всичко това като мит, замислете се дали във фолклора всъщност няма здрава логика, изпитана във вековете”, съветват специалистите.
Докато все още няма твърди научни доказателства, че афродизиаци в пълния смисъл на думата наистина съществуват, има доста изследвания върху храните, които показват, че някои от тях действат положително на сексуалността.

Чилито дори буквално “разгаря нещата”. Този негов ефект се дължи на съдържанието на капсаицин – съставка, характерна също за лютите чушки, кърито и силно ароматните горещи храни на Далечния изток. Доказано е, че капсаицинът подобрява циркулацията на кръвта – особено към някои части на тялото и така влияе положително на сексуалното желание.
Лютите подправки ускоряват сърдечната дейност и увеличават отделянето на ендорфини, които подобряват настроението и чувството на удоволствие.

Шоколадът е друг природен афродизиак – заради съдържанието на фенилаланин в него. Тази съставка доказано повишава нивото на ендорфините.

В китайската медицина отдавна се използва т.нар. женско биле (Glycyrrhiza glabra). За него е известно, че има сладост, надвишаваща 50 пъти тази на захарта. Това го прави незаменима храна за стимулиране на чувствата. Според традицията женското биле е най-стимулиращо за жените.

Целината едва ли е първата храна, която идва на ум на човек, когато мисли за афродизиаци. Не подценявайте обаче нейните свойства, съветват учените. Кервизът съдържа много андростерон – хормон, произвеждан от мъжката отделителна система, който лесно разпалва желанието у мъжа.

Индийското орехче е високо ценен в Китай – особено от жените – афродизиак. В по-големи количества то може да има халюциногенен ефект. В Китай го използват много често като подправка за супа.

Аспарагусът често е пренебрегван дори като храна – за повечето хора той е просто декоративно растение. Традицията обаче го свързва с повишаване на плодовитостта при жената. В него се съдържа много витамин Е, който подобрява снабдяването с кислород на кръвта, включително към половите органи.

Бананите са чудесен източник на витамини от групата В и на калий, които са известни като добър помощник за сексуалното желание и достигането на оргазъм. Бананите съдържат също бромелаин – ензим, за който се врява ,че подобрява мъжкото либидо.

Ако искате да намалите риска от намаляване на сексуалното си желание, трябва да избягвате някои типове храни, съветват още американските диетолози. Към тези продукти спадат най-вече храните, които съдържат твърде много въглехидрати, мазнини. Към тях спадат също алкохолът и сушените храни.
Обяснението за това е просто – тези храни водят до стесняване на кръвоносните съдове и така намаляват кръвната циркулация, включително и към половите органи.
Трябва да се избягват и храните, съдържащи значителни количества захар и сол, защото те затрудняват оргазма и като цяло намаляват сексуалното желание. www.dieti.info

Фигурин-средство за контрол над теглото

Сънища за секс

Диета за секс

Правила за поддържане на плосък корем

Модерните афродизиаци - тайствени откровения

ХОРАТА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕ ЖИВЕЯТ 10 ГОДИНИ ПО-МАЛКО

Знаменитости ваят тела със звездни диети

 


Сходни връзки

Секси храни? Да, наистина има такива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди