изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:04 EET
Спряха заменките с гори    
ПарламентПрекратяват се замените на земи и гори от държавния горски фонд. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за горите. роцедурите по замяна, започнали до влизането на сила на измененията, се прекратяват, записаха депутатите,. Предложението за това беше направено в залата от председателя на комисията по земеделието и горите Васил Калинов от Коалиция за България.


Замяна на гори и земи от горския фонд - частна държавна собственост, с гори и земи - собственост на физически, юридически лица и общини, ще може да се извършва при прекратяване на съсобственост върху гори и земи от горския фонд между държавата и трети лица, и за реализиране на проекти на общини, свързани с изграждане на инфраструктурни обекти и съоръжения, общинска собственост.
С договора за замяна ще се определя срокът за изграждане на обекта или съоръжението. При неспазване на условията по договора председателят на Държавната агенция по горите ще издава заповед за включване на горите и земите, предмет на договора, в държавния горски фонд.
Не могат да бъдат обект на замяна имоти - частна държавна собственост, включени в защитени зони, обявени по Закона за биологичното разнообразие.
Държавната агенция по горите ще може да купува гори и земи от горския фонд - собственост на физически и юридически лица и на общини, и да продава гори и земи - частна държавна собственост.
Когато държавата продава гори и земи председателят на ДАГ ще прави мотивирано предложение пред Министерския съвет и след положително решение ще обявява търг с явно наддаване в два централни ежедневника.  dir.bg
 


Сходни връзки

Спряха заменките с гори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди