изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 05:50 EET
Влияят ли биоритмите на любовта и секса?    
Здраве Напълно, смятат психолозите, според които двойките "сова-чучулига" наистина спорят много, трудно правят компромиси, рядко излизат заедно и по-често от останалите двойки се чувстват отчуждени. Проблемите се задълбочават и от това, че партньорите по понятни причини правят по-рядко секс, пише здраве.bg.


Разбира се, несъвпадения в страстта има и при двойките, живеещи в един ритъм, например две "чучулиги" или две "сови". Понякога часовете на сексуалната чувственост на мъжете и жените просто не са в такт.
А може ли нещо да се направи...

Хормонът, укротяващ либидото
Всеки човек има моменти на активност, които се сменят с отпускане и апатия. Това се обяснява с промените в нивото на хормоните в кръвта през различните часове от денонощието, сезоните и т.н.

Учените смятат, че в нашата ДНК има особен ген, отговорен за синтеза на т.нар. ключов белтъчен компонент. Това е своеобразна биологична пружина, която движи часовника на вътрешните ритми.

Пунктуалният "часовникар" - хипоталамусът, съобразявайки се с изчисляването на своето време, подава сигнали на хипофизата, на която са подвластни половите хормони. Ето защо апример в определени дни производството на тестостерон е твърде малко, а в други - мъжът е готов за невероятни подвизи в леглото.

Не свиквайте с несъвпаденията
Има ли въобще щастливи моменти, когато страстта е завладяла с еднаква сила и двамата партньори? Оказва се, че те са много малко, но въпреки това минути, в които сърцата туптят в унисон, съществуват, твърди пред списание "Шпигел" Петер Платц, специалист по проблемите на сексуалността от Хамбург.

В първите часове след събуждането, особено след еротични сънища силният пол е активно настроен за секс. В 7 часа сутринта активността на мъжките полови хормони е с 20% над нормата, а към 9 часа - с 50%. Възбудата спада към 10 и отново се повишава към 11. Но за съжаление по това време сексуалната отзивчивост на жената още не се е събудила - приблизително към обяд хормоните на желанието започват да постъпват и в кръвта на жената.

Именно средата на деня е най-доброто време за секс
В 13 часа мъжът е както и преди възбуден, към 16 часа неговата "готовност" е достигнала своя пик. По това време и жената се нуждае от чувствена среща. След два часа и мъжкото, и женското либидо се нуждаят вече от почивка. А да го ободрите, помагат заниманията със спорт, подсказва немският експерт.

Повечето хора смятат, че вечерта е най-подходящото времето за страсти, но това не е точно така! П това време при жената хормоните бездействат, докато мъжът активно е настроен за интимни ласки.

Към 22 чака жената отново е завладяна от любовната страст, но е доста късно: мъжкият организъм, въпреки че му се "иска", вече се бори със съня. Затова, ако по това време се стигне до секс, няколко минути след страстните прегръдки партньорът заспива под въздействието на ендорфините, постъпили по време на оргазма в мозъка. А това за партньорката е особено неподходящо, защото в тези минути тя е настроена за задушевен разговор.

Третият вид
"Чучулигите" и "совите" на планетата са почти по равно - по 25-30%. Останалите хора имат по-гъвкави индивидуални биоритми, които им позволяват без особени загуби да се приспособяват към всеки режим. Този тип хора обикновено биват наричани "гълъби".

"Не трябва да приемаме твърде навътре отказа от близост", коментира д-р Платц, "Той не означава, че чувствата се изчезнали, просто либидото на партньора е в своеобразен таймаут. Бъдете търпеливи и внимателни към любимия човек: разберете кога той иска секс. Вслушайте се и в себе си: през кои часове вие сте предразположени за любовни игри".

Разбираемо е, че "златният" час на страстта (т.е. около 16:00) ще бъде пропуснат от повечето хора - все пак това е работно време. Затова идеалният вариант е да си съставите свой собствен график, който съответства на вашия индивидуален ритъм - определете пиковете и спадовете в своята работоспособност, определете и часовете за правене на секс. И го приложете на практика Мнозина биха казали, че планираният секс не носи толкова голямо удоволствие, но дали това е най-лошия вариант!?

Пишете си "валентинки" през цялата година
Щастието в личния си живот не идва без борба - също както останалите неща. Поне в повечето случаи. Ако сте твърде ангажирани с работата, не пропускайте почивните дни, празниците, отпуската и... всеки подходящ момент "извън плана". Не забравяйте например, че пълнолунието особено изостря сексуалното желание.

След секса през деня специалистите съветват да си направите вкусна вечеря, на приятен музикален фон - не случайно природата е устроила човека така, че именно между 17 и 19 часа нашият вкус, слух и обоняние да усещат най-добре нюансите. Не забравяйте и за естествените афродизиаци - продуктите, които засилват чувствеността: целина, аспержи, лук, горица, шоколад, яйца, морски деликатеси. Детайлите и тук са важни както във всяко нещо в живота.

actualno.com

10 истини за мъжете

2-в-1 Оргазъм на квадрат

Открий 7-те чудеса на страстта!

Красивите жени сумилират оргазми

Запазено за мъже: Превърни я в секс-богиня

Запазено за мъже Отключи градината с целувка

Сънища за секс

СЪБЛАЗНЯВАЙ КРАСИВО!

СЕКСЪТ ВЪВ ВОДА

Еротична терапия на плажа, под душа

Елексирът на младостта е сексът

СЕКС ПОЗИТЕ СА ЧАСТ ОТ ЛЮБОВТА В СЕМЕЙСТВОТО И НЕ ГИ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ

ЛЮБИМИ СЕКС ПОЗИ

Анимирани Sex пози

 


Сходни връзки

Влияят ли биоритмите на любовта и секса? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди