изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:42 EEST
БЪЛГАРИЯ СТРАДА ЗА СИЛНИ ЛИЧНОСТИ    
КултураОт печат излезе новата книга на твореца от Генерал Тошево Иван Атанасов. Тя е озаглавена \"Бодливата роза\" и посветена на малкия Виктор Маестри - племенник на автора.
Ето какво сподели Иван Атанасов специално за читателите на НДТ:

- Г-н Атанасов, разкажете повече за най-новата Ви книга, която е 15-а поред.
- Тази книга, която, според мен, се получи много добре, съдържа хумор и сатира. Аз пиша хумор паралелно с лириката още от най-ранна детска възраст. Тематиката е различна. А заглавието... то е вдъхновено от факта, че розата е цветето на доброто. Бодливата роза е символ на нараняването и убождането в името на доброто.
Книгата е вдъхновена от моето възмущение от печалната българска действителност. Треперил съм от възмущение и гняв от това, което се случва в нашата държава, от политиците, от нашето овчедушие и глупост. Това нашето не е държава - човек да го е страх да се движи по улиците. Ние вървим към гражданска война. Хората имат право на протест - заради политиците с тяхната наглост. Държавните мъже изобщо не се вълнуват от недоволството. Това ме кара да пиша.
- Първата творба в книгата Ви е озаглавена \"Личност\". Кои, според Вас, са личностите на днешния ден?
- Моето разбиране за личност е различно от разбирането за въжеиграчите, т.нар. силни политически личности. Те нямат нито силата, нито достойнството да заемат силно патриотична гражданска позиция. България страда за личности, за граждански активни хора. Ние стигнахме дотам да смятаме патриотизма за лоша дума.
- Говорите и за културните мъченици. Изстрадали ли са хората на културата днес? Мъченици ли са?
- Мъченици са, как да не са. Добре, че все пак имат силата да творят, макар и гладни и изстрадали. А какво е отношението към хората на културата? В това бездуховно време те са изключително унизени.
- Имате ли вече идея за следващата книга?
- Вече обмислям създаването на два тома. В единия ще събера цялата ми лирика през годините. Вторият том ще съдържа хумор.

 

 

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ СТРАДА ЗА СИЛНИ ЛИЧНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди