изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:14 EEST
Ирена Кръстева вече владее и ИПК ”Родина”    
Новини Ирена Кръстева, която притежава пет вестника, ръководи телевизия “ТВ 7“ и всекидневника “Експрес“, вече контролира и Издателско-полиграфически комплекс “Родина“ (ИПК), съобщава в. “Дневник“.

През последната година тя е изкупила дяловете на четири от шестте партньора в консорциума \"Обединени български вестници\" АД (ОБВ), който приватизира държавната печатница през 2003 г. Кръстева е изпълнителен директор и представляващ ИПК \"Родина\" от 9 януари 2009 г., сочи търговският регистър.
В съвета на директорите заедно с нея са издателят на \"Банкер\" Бистра Джагарова и членът на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.
В края на миналата седмица издателят на \"Стандарт\" Тодор Батков за първи път официално спомена, че е продал акциите си в ИПК, и то случайно в интервю за спортното предаване \"Гонг\". Проверка на \"Дневник\" за актуалното състояние на ОБВ показа, че Ирена Кръстева е придобила дяловете и на \"ПМ проджект\", и на \"Новинар медиа проджектс\" в два последователни дни през ноември 2008 г.
Собственици на ОБВ в момента са пет фирми, след като през май 2008 г. Кръстева купи шестия акционер - издателя на \"Меридиан мач\". Това са \"Си Ди дивелопмънтс\", \"Стандарт нюз\", \"Новинар медиа проджектс\", \"ПМ проджект\" и \"Проджект Строители на модерна България\". Изпълнителен директор на първото дружество е Кръстева. Чрез него тя става 100% собственик на \"Новинар медиа проджектс\" и \"ПМ проджект\", които преди са били на издателите на \"Новинар\" - \"Новинар медиа\" АД, и на бившия издател на \"Дума\" Петър Манджуков.
Тодор Батков потвърди за \"Дневник\", че в края на 2008 г. е продал акциите на \"Стандарт нюз\" на контролираната от Кръстева \"Си Ди дивелопмънтс\". \"Нашият дял беше една седма, а делът на въпросната фирма - три седми. Нейното ръководство освен това водеше преговори за закупуване на още два други дяла от ОБВ\", обясни Батков. Той заяви, че при това положение решил да се раздели със собствеността си в ИПК, като освен това бил привлечен и от предложената му добра оферта. \"Не мога да коментирам цената, но парите бяха добри, а и реално ние нямахме възможност да взимаме решения за управлението на дружеството\", обясни Батков. Въпреки това \"Стандарт\" ще запази добри отношения с печатницата, увери той. Така от първоначалната група издатели, които купиха печатницата и притежават 791 хил. от общо 818 хил. акции в ИПК, освен Кръстева собственик остава само фирмата на издателите на \"Банкер\" Косю и Бистра Джагарови \"Проджект Строители на модерна България\". Съотношението на собствеността е 6/7 в полза на Кръстева, като през декември на общо събрание на акционерите в ОБВ е взето решение капиталът да се увеличи, което може да позволи на Кръстева да придобие още по-голям дял. Джагарова вчера отказа коментар по темата. По същия начин постъпи и Любен Дилов-син, издател на \"Новинар\".
Ирена Кръстева три дни не беше открита за коментар дали и как ще развива ИПК и ще използва ли терена на печатницата и за други инвестиционни проекти.  dir.bg
 
 


Сходни връзки

Ирена Кръстева вече владее и ИПК ”Родина” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди