изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:01 EEST
Тайната на красивите крака    
Любопитно Към някои от дамите природата е по-благосклонна, останалите обаче трябва да положат усилия, за да се сдобият с мечтаните идеални крака. Красивите крака са мечта за всяка жена - стройни, гладки, с мека кожа и т.н.

Към някои дами природата е по-благосклонна и дава от всичко по много (или пък малко, където пищността не е необходима).

Останалите обаче трябва да положат усилия, за да се сдобият с мечтаните идеални крака, защото това е постижимо, пише в нови си брой сп. "Beauty.

Идеалните крака

Първият критерий е т.нар. "четири прозорчета", който можете и сами да проверите. В изправено положение съберете краката си плътно един до друг. В определени места те се допират, като "правилните" образуват четири малки прозорчета - между стъпалото и глезена, над глезена, под коляното и над коляното в долната част на бедрото (там прозорчето трябва да е най-малко).

Освен този принцип, са известни още 13 критерия за стройност и красота. Какви трябва да са идеалните крака според изследванията?

- В спокойно състояние предната част на коляното трябва да е с формата на детско личице (с изразени челце, бузки и брадичка).
- Мястото под коляното да е толкова тънко, колкото и глезена, или поне да са близки по размери.
- Идеалният глезен е тънък, но не прекалено.
- Отстрани на коляното да не се наблюдават никакви изпъкнали части.
- От задната страна на коляното трябва да има изразена вдлъбнатина. Специалистите смятат, че точно тази вдлъбнатина е едно от най-прелестните места на женското тяло.
- Мускулите на прасеца не бива да са прекалено развити, за да не нарушават идеалното очертание на крака.
- Ахилесовото сухожилие е тънко и има правилни вдлъбнатинки от двете страни.
- Петата е немного издадена, с леко заоблена форма.
- Нагоре бедрото трябва да изтънява.
- Най-широката част на бедрото е в горната 1/3.
- Профилът на бедрото да не е издаден напред и постепенно да изтънява в посока към коляното.
- Коляното трябва да е на еднакво разстояние от горната и долната част на крака, т.е. точно по средата между горната част на бедрото и стъпалото.
- Идеалният крак е с леко вдлъбнато и тънко стъпало, пръстите са разположени свободно един до друг и не бива да са деформирани от неподходящи обувки.

Походката

За съжаление, дори жените, които имат красиви крака, често не умеят да ходят правилно. Причината - походката не е дар от природата, а плод на нашите усилия.

Правилната походка е особено важна за жените, които не са надарени с идеална фигура, тъй като чрез нея може умело да се прикрият недостатъците, а и дава допълнителна доза самочувствие и увереност.

Значение имат и обувките. Ако постоянно ходите на високи токчета, неминуемо походката става "ситнеща". От друга страна, много тесните отпред обувки ви карат да отпуснете тялото си само на петите, като по този начин го изнасяте назад.

Ако предпочитате равни подметки, това води до небрежно крачене, подобно на мъжете. Най-подходящи са обувките със среден ток, защото те помагат за постигането на лека, пружинираща и елегантна походка.

Тайната на женствената походка е в това, че линията на крачките трябва да бъде почти права.

Козметичните грижи

Грижата за краката трябва да бъде целогодишна и тя не се изчерпва само с антицелулитните програми. Ако нямате възможност да се възползвате от професионалните терапии за хидратиране, подхранване, стягане и тонизиране, редовно прилагайте козметичните продукти за домашна употреба.

Добре е да балансирате хранителния си режим, да увеличите приема на витамини и антиоксиданти и да повишите двигателната си активност, вместо да се подлагате на изтощителни диети.

Не прекалявайте с престоя във ваната или под душа. Здравата кожа има свой защитен повърхностен слой и когато стойностите на температурата и влажността спаднат, тази бариера става уязвима и по-лесно се уврежда.

Специалистите съветват да не се взимат продължителни бани, особено с гореща вода, защото по този начин се намалява естествената влажност на епидермиса, кожата се изсушава и става по-лесно податлива на увреждания.

За суха и напукана кожа на краката се препоръчва нежен пилинг, а ексфолиращите продукти трябва да са без съдържание на абразивни частици. След това измийте с хладка вода краката, подсушете и ги намажете с подходящ овлажняващ и подхранващ крем, балсам или лосион. Кожата става мека, еластична и жизнена.

http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Тайната на красивите крака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди