изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:00 EEST
Лесбийка начело на правителството на Исландия    
ЛюбопитноИсландия за пореден път доказа невероятно голямата си толерантност. След като в резултат на финансовата и икономическата криза обяви фалит и едва си стъпи на краката с помощта на международната финансова общност, беше избран новият премиер.

И по-точно премиерка – Йоханна Сигурдардотир. Вече никога не учудва жена начело на една държава. Но когато се знае, че тя е с открито хомосексуална ориентация, това вече е прецедент.
Премиерката Сигурдардотир е първата открита хомосексуална премиерка в света. 66-годишната бивша стюардеса живее с партньорката си от 2002 г., но държи в тайна личния си живот. Двете рядко се появяват заедно публично, а като че ли исландската общественост уважава това.
Премиерката, която има двама големи синове, влезе в политиката чрез работническото движение, избрана е за депутат в парламента за първи път през 1978 г. За първи път става министър през 1987 г., а премиер стана, след като поради колапса на държавата предишният премиер подаде оставка.
Макар че се предвижда премиерката да остане на този си пост само няколко месеца, до провеждането на парламентарните избори, исландците приветстваха избора й.
“Във всички анкети Йохана постоянно е сочена за най-популярния политик в Исландия. Тя е добър избор, защото това правителство има дефицит на доверие. Политиците искат нов мандат от гражданите, но преди да го получат, трябва да изградят доверие. Изборът на Йохана е, като че те казаха: “Трябва да преодолеем това препятствие заедно. Само заедно можем да проведем спешни мерки”, каза източник от исландското правителство.
Исландските журналисти описват Йохана като политик, който наистина се интересува как живеят обикновените, малките хора, пише “Национал”. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Лесбийка начело на правителството на Исландия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди