изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:45 EEST
Падна цената на хляба във Велико Търново    
ИкономикаВелико Търново. Драстично падна цената на хляба във Велико Търново. 650 грама от него се продава за 60-65 стотинки, при цена на местния пазар между 95 стотинки и един лев. Това съобщи за радио “Фокус” – Велико Търново председателят на регионалната структура на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите Жени Сапунджиева.

Причината за понижението на цената на хляба е дъмпинг от страна на русенска хлебопроизводителна фирма. “Тя навлезе на нашия пазар в понеделник. Дойдоха във Велико Търново да разтурят пазара. От всичко това печеливши са търговците, тъй като тяхната печалба остава една и съща – 10 стотинки, при цена на хляба от 1 лев и от 60 стотинки. Това е рай за потребителя, но ще почнат да падат количества, ще съкращават работници, ще освобождават работни места”, каза Жени Сапунджиева. Според нея дъмпинговата политика на русенския производител няма да трае дълго, тъй като би било трудно да се поддържа такава ниска цена. “Целта е да се завладее пазарен дял, след което ще изравнят цената с тази на местните производители”, каза още Жени Сапунджиева.
Катерина АСПАРУХОВА
 


Сходни връзки

Падна цената на хляба във Велико Търново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди