изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:03 EEST
РЗС: Служители на НАП точили ДДС    
ПолитикаСлужители на Националната агенция на приходите /НАП/ са участвали в престъпна схема за източване на ДДС в особено големи размери. Това съобщи лидерът на РЗС Яне Янев. Според РЗС щетите, нанесени на НАП, са за стотици милиони и са равни на годишната вноска на България за членството в ЕС.

От РЗС не оповестиха имената на служителите, но посочиха, че става дума за схема с фиктивни фирми, които са сключвали фиктивни сделки.
Партията настоява финансовият министър Пламен Орешарски да отстрани от длъжност директора на НАП Мария Мургина до изясняване на случая, защото тя е пряко отговорна за действията на служителите си.

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу служителите на НАП. Обвинението срещу тях е по член 282 от Наказателния кодекс – длъжностни престъпления.

От прокуратурата потвърдиха, че има образувано досъдебно производство срещу виновни длъжностни лица от НАП по чл. 282 – длъжностни престъпления. Случаят се разследва от Националната следствена служба. За момента обвинение не е повдигнато. /БЛИЦ

Според Вас НАП в Добрич /данъчното/ за кого работи?

 


Сходни връзки

РЗС: Служители на НАП точили ДДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди