изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:47 EET
Първанов нарушил Конституцията заради газа    
Ред и сигурност
Първанов наруши Конституцията, наруши правилата на ЕС, отивайки в Москва и искайки и договаряйки нов монополист за газопреносната мрежа и доставчик, каза пред БНР журналистът от в. \"Сега\" Светослав Терзиев.


Първанов сменя един монополист с друг, забравяйки, че вече има правила, а не както в началото на 90-години, посочи политическият наблюдател на вестника, предаде БГНЕС.
Интересите на българския потребител би трябвало да са в центъра на вниманието ни. Очевидно интересите на българския потребител са свързани с това да има един директен договор между \"Газпром\" и \"Булгаргаз\". Мисля, че директният договор ще даде най-добрите условия за потребителите на природен газ в България, заяви изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ Галина Тошева с дебат с журналиста за опитите на президента Георги Първанов да отстрани \"Овъргаз\" от доставките на газ за България. Очевидно доставчикът не е един, след като трябва да се отстранят двама, за да остане един. Доставчиците в момента са трима и целта е да остане един. В момента \"Овъргаз\", която поема 70% от газоразпределителния пазар предлага най-изгодната цена на потребителите. И точно тя трябва да бъде отстранена. Но съображенията са други – не са защита на интересите на потребителите, а защита на корпоративни интереси. Защото се отстранява един от пазари и трябва да дойде друг. \"Овъргаз\" е единствената фирма, която е изградила газопреносна мрежа до крайния потребител – 2000 км. , заяви Терзиев.
Според него президентът Първанов правилно се възмутил на лекцията си на 16-ти януари, че от времето на Тодор Живков не е завинтена една нова гайка на газопреносните системи на България. Всъщност – той имаше предвид транзитните системи на \"Булгаргаз\" – там нищо не е направено, заяви журналистът от в-к \"Сега\", който е собственост на акционера в \"Овъргаз\" Сашо Дончев. И ето сега, когато вече се е развил този бизнес, като че ли е време да се отнеме от едни и да се предаде на други. Сякаш нашата държавна власт не е разбрала онова, което социолози от дълго време обясняват – преходът свърши, криминалното преразпределение на пазари свърши. Има правила и трябва да се спазват, защото България вече е в друга система - в системата на единния европейски пазар, заяви Светослав Терзиев.
Директорката на Българския енергиен холдинг защити Първанов, като заяви, че никога не е била споменавана идеята да бъде отнет бизнесът на фирмата. Според нея, развитието на газоразпределението е отделно от доставката на синьото гориво. Галина Тошева категорично отрече информацията, че Георги Първанов се готви да вземе бизнеса от Сашо Дончев и да го даде на Христо Ковачки. Заявявам веднъж завинаги – разговорите са били за директен договор между \"Газпром\" и \"Булгаргаз\". Не виждам тук какво е мястото на различни бизнесмени и не виждам защо са намесвани други фигури, каза в заключение Галина Тошева. dir.bg
 


Сходни връзки

Първанов нарушил Конституцията заради газа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди