изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:30 EEST
Симеон и сестра му продължават да съдят държавата за “Кричим“    
Ред и сигурност
Окръжният съд в Пловдив отложи за 21 април делото по иска за собственост на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза срещу държавата относно двореца "Кричим". Това съобщи БТА по информация от пресцентъра на съдебната палата.


Ищците са представлявани от адвокат Ели Христова, а ответната страна – от проф. Владимир Петров и юрисконсулти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Областната администрация – Пловдив.
На днешното заседание съдът прие изготвени две експертизи – едната оценъчна за стойността на незастроените имоти, а другата - техническа с вещо лице инженер – геодезист, за идентичност на претендираните имоти. По повод оспорване от представителите на държавата, засягащо обосноваността на експертизата за оценка на незастроените недвижими имоти, съдът постави допълнителна задача, която да бъде изготвена от вещото лице след оглед. Съдът допусна и още две експертизи – едната, от които допълнителна към приетата съдебно–техническа и една повторна с вещо лице архитект, която да даде заключение за идентичността на претендираните имоти, като се съобрази и с това кога са построени сградите.
По повод допуснатите по делото свидетели, от представители на ищеца е направено искане за разпит на един от свидетелите извън сградата на съда поради физическа немощ. По това искане съдът е определил, че ще се произнесе в тридневен срок. Останалите допуснати свидетели ще бъдат разпитани на следващото заседание.
На 11 ноември Върховният административен съд постанови, че отказът на областния управител на Пловдив Тодор Петков да възстанови собствеността върху двореца “Кричим“ на бившия монарх и сестра му е законосъобразен, припомни Ekipnews. Симеон Сакскобургготски и сестра му обаче представиха нови експертизи, според които терените от 371 декара около бившата резиденция, за които претендират двамата, са на стойност 445 800 лева, или средно по 1200 лева на декар. Освен земите Симеон и Мария Луиза искат да им бъде реституирана и резиденцията с всичките 24 сгради в нея, които са със застроена площ от 2400 квадрата. dir.bg
 


Сходни връзки

Симеон и сестра му продължават да съдят държавата за “Кричим“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди