изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:33 EET
Влаха- новият наркобос, Демби е анимационен герой    
Новини Подземният свят е на прага на нова война за разпределение на наркотеритории, разказва пред БНТ бивш агент на специалните служби, който следи отблизо процесите в ъндърграунда, но който пожела да остане анонимен заради сигурността си. Залогът този път не е само софийският пазар на дрога, а целият транзит на наркотици през България.

В конфликта се намесва нов бос и нова групировка. Тя се създава от бивши членове на ВИС, СИК и най-вече "Аполо и Болкан". Прякорът на шефа е Влаха.  С прибирането на някои от знаковите фигури, които минават за високите етажи в наркоразпространението, веднага започна преразпределение на териториите, което е нормално. Тук идеята не е наркоразпространението разпространението в София и България. Войната, която тепърва предстои, е за транзитите на дрога- съответно за амфетамин, хероин и кокаин.  Залогът са едни 300 милиона на месец от транзити, твърди агентът. Според него  нови играчи на високите нива няма. Има забравени играчи, които в момента се ползват с негласната подкрепа на държавата. Всички тези измислени герои, които са със заповеди за задържане за съжаление не са най-високото ниво в пирамидата, те са предпоследното ниво в пирамидата. Големите играчи са по чужбина - Женева, Европейския съюз и до тях никога няма да се стигне. Сега е много важно да видим как ще успеят да се справят двете институции ДАНС и МВР, които засега водят в резултата и дали ще позволят на новосъздаващата се групировка да завземе наркопазара, казва още той. В конфликта се намесва и нова групировка.  Все още не е обособена като самостоятелна структура. Те са бивши членове на ВИС, СИК и най-вече "Аполо и Болкан".  Прякорът му е Влаха, разкрива още агентът.  Ами появиха се някои забравени анимационни герои като въпросния Демби. На всички трябва да е ясно, че той не е самостоятелен играч и зад него стоят по-големите структури на въпросния Влах. Най-смешното е, че мястото, където живее Дебми - едно китно селце в района на София се е превърнало като сцена на лош шпионски филм от 70-те. Проблемът при този човек е не дали ще го застрелят, а кога ще го застрелят. Никой не обича предателите и никой не прощава помярщините, които това момче сътвори. Това не е заплаха. Това е действителността. Той вече се изживява като новия "капо ди тути капи" в софийски окръг, което ще му изиграе много лоша шега, независимо колко босове са в провинцията в затвора или в чужбина, казва още агентът.
На въпрос докъде ще се разрастне този конфликт, агентът отговаря:  Тези неща се решават по малко по-друг начин. Проблемът на човека, който иска да завладее т.нар. наркобизнес в България, е че никой от хората, които са в арестите, или които са в чужбина, примерно в Африка, няма да му позволят да се добере примерно до транзита на амфетамини за арабския свят, до бартера хероин за кокаин към Централна европа. Тези неща не се решават тук, те се решават на по-други инстанции. 
И в. "Стандарт" днес съобщава, че нов наркобос, наречен Влаха, стои зад Демби, който "се е нагърбил да атакува Златомир Иванов срещу обещанието, че ще стане новият "капо ди тути капи" в София". Според договорката Вучев нямало да участва в транзита на дрога, а само щял държи пазара в столицата. Отделно Демби е стимулиран финансово да свидетелства за участието на Баретата в убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов-Бобъра, както и за стрелбите срещу Антон Милтенов-Клюна, Радослав Велков-Темерута и самия Вучев. Според осведомени Демби е поел риска да проговори пред съдия срещу 150 000 лева, съобщава изданието.
Атакуваните от властта братя Галеви, Баретата и изчезналият наркобос са въртели целия бизнес с дрога у нас. Твърди се, че дупнишките бизнесмени - Пламен Галев и Ангел Христов, отговаряли за синтетиката, избягалият в ЮАР Таки се занимавал с кокаина, а Баретата държал хероина. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Влаха- новият наркобос, Демби е анимационен герой | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди