изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:57 EEST
Учени обръщат някои представи за секса    
Любопитно
Германският сексолог Ролф Деген тотално обърна представите за оргазма при жените и мъжете. Ученият е изследвал няколко години продължителността на оргазма и е категоричен, че женският оргазъм продължава само 1.7 секунди, а при мъжете той е цели 12.4 секунди.


На базата на средната продължителност на живота Деген е стигнал до заключението, че жените имат един час и 24 секунди оргазъм в живота си, а мъжете изпитват това удоволствие девет часа и 18 секунди, предаде БГНЕС по информация от германски източници. Холандските учени от Университета Гронинген от своя страна твърдят, че жените, които имат топли крака стигат по-често и по-лесно до оргазъм. Шансовете да стигнат до кулминацията при тях са с 30% по-големи в сравнение с останалите. Канадски учени пък стигнаха до заключението, че жените с по-ниско образование изпитват повече оргазъм в сравнение с по-образованите. Според тях 55 на сто от жените с диплома почти никога не са изпитвали това удоволствие. Според тяхното изследване само 17 на сто от жените може да изпитат повече пъти оргазъм, който продължава между 20 и 30 секунди.
Други изследвания показват, че е много вероятно твърде интензивният секс на млади години да благоприятства заболяването от рак на простатата. Докато активният интимен живот при мъжете над 50 години по-скоро увеличава защитните реакции.
Както сочат изводите на учени от Нотингамския университет, изследвали сексуалната активност на 800 мъже на различна възраст, 431 от мъжете са заболели от рак на простата преди навършването на 60-годишна възраст, останалите били здрави, предаде Дойче веле. При проучването, публикувано в специализираното издание BJU International, се установява, че повишен риск от заболяване на рак на простата има най-вече за мъжете, които в периода между 20-тата и 40-тата си година са водили особено интензивен сексуален живот. Те са уязвими в много по-голяма степен от връстниците си, които са били по-въздържани в сексуалния си живот. Това засяга на първо място мъжете, които на възраст между 20 и 30 години са еякулирали между 20 и 30 пъти на месец или дори по-често. Причината е във високата хормонална концентрация, която е свързана с по-усиления полов нагон. А именно хормоните възбуждат растежа на раковите клетки, припомнят учените.
На границата между твърде многото и по-малкото секс са били определени като най-уместни 12 сексуални контакта на месец - става ясно още от проучването на изследователите в Нотингам. По отношение на риска от заболяване либидото играе по-скоро неутрална роля между 40-и 50-годишна възраст. А от 50 нататък честотата на сексуалните контакти започва да играе положителна роля по отношение защитата от заболяване от рак. Все пак още не е докрай изяснено на какво се дължи увеличението на защитните сили с напредването на възрастта.  dir.bg
 
 
 


Сходни връзки

Учени обръщат някои представи за секса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди