изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:30 EEST
По целувката ще те познаят    
Любопитно
Целуването не само сваля напрежението и носи удоволствие, но е също начин да се прецени партньора с цел възпроизвеждане, тъй като предизвиква важни химически и биологични процеси в мозъка. Това показва изследване, извършено в катедрата по неврология в Лафайет Колидж в Ийстън, Пенсилвания, пише БГНЕС.


Целуването освобождава химически субстанции, които свалят нивото на хормоните, свързани със стреса, и увеличава това на хормоните, влияещи на желанието за сформиране на двойка, твърди проф. Уенди Хил. Тя е анализирала слюнка и кръв от хетеросексуални двойки студенти, след като са се целували петнадесет минута, слушайки музика. Анализът е показал големи промени в нивата на оцитоцин – майчин хормон, който влияе на сформирането на двойки, както и в съдържанието на кортизол – хормон, свързан със стреса - в сравнение с минутите преди целувките. Резултатите от изследванията си професор Хил представи на годишната конференция на Американската асоциация за съдействие на науката в Чикаго, Илинойс, съобщава АФП. Според Елън Фишър, професор по антропология в Университета Рутгер в Ню Джърси, актът на целуването стимулира трите мозъчни системи, играещи важна роля в чифтосването и възпроизвеждането на homo sapiens.
Първата от тези системи е половото желание, подхранено от тестостерона, мъжки хормон при мъжа, както и при жената, който подтиква към търсене на многобройни партньори.
Втората управлява страстта или силното привличане към определен човек и свързана с повишена активност на допамин, който е естествен стимулант. И накрая, третата система, която контролира привързването и дава възможност на двойката да остане заедно достатъчно дълго, за да отгледа деца, е свързана с повишеното ниво на майчиния хормон оцитоцин.
Според много показатели слюнката съдържа тестостерони и фактът, че мъжете предпочитат да целуват с много широко отворена уста показва, че те несъзнателно се опитват да прехвърлят този мъжки хормон на жената, за да отключат нейното сексуално желание, подчертава проф. Фишер, която е една от изтъкнатите експерти в САЩ по биология на любовта и привличането. За мъжете актът на целуването е нещо като прелюдия към съвокуплението. Целуването е механизъм на преценка на партньора, изтъква тя.

ДА СИ ОТКРАДНЕМ ВРЕМЕ БЕЗ ДЕЦАТА

Многото секс на младини е предпоставка за рак по-късно

Вече има столица на целувките

ПРАВЕТЕ СУТРИН СЕКС, ЗА ДА СТЕ ЗДРАВИ

Никакъв секс на първа среща, ако искаш трайна връзка

Влияят ли биоритмите на любовта и секса?

10 истини за мъжете

Запазено за мъже: Превърни я в секс-богиня

Запазено за мъже Отключи градината с целувка

ТЕСТ: Сексуалната ви същност, според цветовете, които обичате

 


Сходни връзки

По целувката ще те познаят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди