изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:24 EET
Официално: Мъжете възприемат жените в оскъдно облекло като предмети    
Любопитно Жените в оскъдно секси облекло са възприемани от мъжете като предмети, потвърди научно изследване, в което били сканирани мозъците на доброволци, докато те съзерцавали фотография на жена по бикини.

По време на експеримента се включил делът от мозъка, който обикновено реагирал при възприемането на различни неодушевени обекти, пише \"Дейли телеграф\".

При мъжете с по-изявено сексистко отношение към нежния пол пък областта от мозъка, участваща по време на социално общуване, буквално се деактивирала, когато виждали снимката.

Според проф. Сюзан Фиске от Университета в Принстън резултатите показват, че някои мъже просто не могат да възприемат \"сексуалната жена\" като човешко същество.

Скенерът потвърждава, че силният пол реагира на горещата фотография както би реагирал при употребата на инструменти, като отверки и гаечни ключове.

Според Фиске непрестанното бомбардиране на сетивата със сексуални изображения на млади жени е намалило възприемането им като триизмерни личности - също както показването на насилие по телевизията е притъпило чувствителността към него в реалния живот.
http://svejo.net

 


Сходни връзки

Официално: Мъжете възприемат жените в оскъдно облекло като предмети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди