изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:29 EEST
ЛИДЕРЪТ НА ЕНП МАРТЕНС ПОИСКА ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА    
Интервюта  Пред НДТ - Румен Иванов, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и лидер на партията в Добричка област, председател на Общинския съвет в Добрич

 

- Г-н Иванов, във вторник активът на ГЕРБ от държавата имаше национален политически форум в НДК, където се срещна и с президента на ЕНП Вилфренд Мартенс. Какви са впечатленията Ви от словото му, което широко се коментира в политическите среди, а и изобщо в обществото?

 

- Безспорно бе удоволствие за мен пряко да участвам в среща със световно известен политик като Вилфренд Мартенс, при това човек с огромен опит и един от най-влиятелните политици в Европа в продължение на повече от две десетилетия. Лидерът на Европейската народна партия е изключително информиран за ситуацията в България. Нещо много повече - стана ясно, че той е изцяло ангажиран със съдбата на народа ни, с идеята, че българите заслужаваме един много по-достоен живот, отколкото блатото, в което ни вкара тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ и конкретно кабинетът \"Станишев\" с мандата на Ахмед Доган.

 

- Не Ви ли се сториха оценките на В. Мартенс за състоянието на страната ни малко остри?

 

- Оценката беше такава, каквато дават и мнозинството българи днес - правителството на Сергей Станишев не само, че не е в състояние да се справи с корупцията по всички етажи на властта, включително и на най-високо ниво, че няма сили да се пребори с организираната престъпност, че е изгубило авторитет в Европейската комисия, но има нещо по-страшно - членове на това правителство и на управляващите партии пряко изграждат схеми и участват в тях за източване от държавата на огромни финансови средства. Специалисти твърдят, че те вече са в размер на един-два милиарда лева. Това е огромен капитал. С него бихме посрещнали световната финансова криза по-спокойно и броят на изхвърлените вече на улицата хиляди работници и специалисти би бил много, много по-малък. В. Мартенс даде ясен знак, че с такова правителство не ни очакват добри дни.

 

- Лидерът на ЕНП направи твърдо заявление за коалиционната политика на ГЕРБ преди и след парламентарните избори. При това направи и недвусмислено изявление какво мисли най-влиятелната политическа сила в Европа - Европейската народна партия, за събирането или разделянето на изборите за Европарламент и за Народно събрание.

 

- Думите му за събирането или разделянето на тези избори бяха буквално тези: \"Вашето правителство трябва да бъде сменено. Аз съм бил 12 години премиер-министър на Белгия, никой никога не си е позволявал да проведе избори във време, установено за почивка!“ Що се отнася за коалициите, В. Мартенс потвърди позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че нашата партия ще се яви самостоятелно на парламентарните избори, както и че следизборна коалиция на ГЕРБ с БСП, ДПС и Атака е невъзможна. С това беше сложен край на спекулациите от БСП, че ще управляваме заедно с тях след изборите за Народно събрание. Ясно бе изречена и позицията на ЕНП за съставянето на предизборна коалиция на всички останали български партии, членки на ЕНП, като СДС, ДСБ, ДП, земеделците на Мозер и Пинчев, както и че очаква тази коалиция да влезе в новия парламент и да бъде партноьор на ГЕРБ в едно дясноцентристко управление на България, от каквото се нуждаят народът и държавата ни. И че това управление ще бъде приветствано в ЕК с увереността, че то ще се справи с корупцията и организираната престъпност в страната ни.

 

- В. Мартенс направи твърдо изявление, че очаква ГЕРБ да поеме управлението на България след парламентарните избори и министър-председател да бъде Бойко Борисов.

 

- Точно така. В. Мартенс даде изключителна подкрепа на ГЕРБ за бъдещото управление на държавата.

 

- Коментирана ли бе оставката на данъчен № 1 Мария Мургина?

 

- Това вече е друг въпрос, който иска по-обемист отговор. Факт е, че избухна огромен скандал, който в една държава с европейска ценностна система има задължително за отговор оставка на правителството. Виждате, че при нас това не може да стане. Затова на парламентарните избори народът ни трябва да прояви активност, да излезе и да сложи край на това пагубно за държавата ни управление.

 

- Какво е мнението Ви - този скандал засяга ли конкретно и Добричка област?

 

- Изявленията по електронните медии и статиите в пресата твърдят, че хора от НАП в Добрич са участвали в източването на огромни суми от държавната хазна. Все пак, нека изчакаме специалистите и съответните институции да си кажат крайната дума, тъй като ние нямаме достъп до секретната информация.  НДТ

 


Сходни връзки

ЛИДЕРЪТ НА ЕНП МАРТЕНС ПОИСКА ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди