изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:27 EEST
Притежател на 9 кг марихуана остава в ареста    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд потвърди наложената на Венцислав Л. Ф. мярка за неотклонение „задържане под стража”, разследван за незаконно производство и  държане на наркотични вещества. Той е задържан на 01.12.2008 г. от Районен съд – Добрич, след като на 28.11.2008 г. полицията е открила в мазето на апартамент около 9 кг суха зелено-кафява трева, натъпкана в сак и торби. При направения полеви тест на растенията е установено, че те са марихуана. В хода на разследването става ясно, че те са притежание на Венцислав Ф.



 

Той е осъждан за кражба и има лоши характеристични данни. Завършил е средно образование, не е женен, безработен.

Венцислав Ф. обжалва пред Добричкия окръжен съд отказа на Районен съд – Добрич, да промени наложената му най-тежка репресивна принуда като посочва влошеното си психично състояние и необходимостта да се грижи за свой близък.

Добричката окръжна прокуратура се противопостави на искането и посочи, че срещу задържания се води досъдебно производство за тежко умишлено престъпление, за което може да получи наказание от 1 до 6 години „лишаване от свобода”. Събраните доказателства обосновават предположението, че той е извършител на престъплението. Той не страда от психично заболяване и няма обстоятелства, които да аргументират изменение на мярката за неотклонение.

Добричкият окръжен съд прецени високата степен на обществена опасност на деянието, за което е разследван Венцислав Ф. и възможността, той да извърши друго престъпление или да се укрие от органите на властта и потвърди задържането му под стража.

Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

19.02.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Притежател на 9 кг марихуана остава в ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди