изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:26 EET
Четвърта лавина; вятър обръща коли край Сливен    
Времето
Четвърта лавина е паднала в прохода "Петрохан", съобщиха от пресцентъра на Националната агенция "Пътна инфраструктура"(НАПИ). Силен вятър над 120 км има в района между Сливен и Петолъчката, съобщи директорът на НАПИ Янко Янков, цитиран от БТА. Кметът на Сливен Йордан Лечков пък коментира пред БТВ, че вятърът обръща коли в региона.


Премиерът Сергей Станишев заяви, че се чисти над 20 000 км пътна мрежа. По думите му ситуацията в страната е по-трудна, отколкото в други държави, при които като падне 5 см сняг, се обявява бедствено положение. Премиерът обаче изрази задоволство от състоянието на пътя край радомирското Старо село, където той отиде на място да види как се разчиства снегът.
На територията на област София - само на магистрала "Тракия" в района на Траянова врата, има обилен снеговалеж.
Снежната покривка на магистралите "Хемус" и "Тракия" е 40-50 см, а в района на Годеч и Своге - 80 см. Няма затворени участъци по направлението Самоков-Боровец. Проходът Владая е почистен и обработен с пясък.
В област Плевен има снежна покривката над 50 см. Затруднено е движението по пътя Дебово-Никопол. Обилен е снеговалежът в област Велико Търново, където 68 машини почистват пътищата. Затворен е проходът Хаинбоаз - там снежната покривка е 60 см. Има снегонавявания по пътя Велико Търново-София.
В област Търговище е натрупал 50 см сняг, духа силен вятър и са се образували големи преспи. Спират се от движение тежкотоварните автомобили, които са без вериги.
Блокирани тежкотоварни автомобили има в област Русе - по пътя Русе-Разград и Русе-Бяла. Няма проблеми при Дунав мост.
Има снегонавявания на територията на област Пловдив. Над 85 машини обработват пътната настилка. Трасето на магистрала "Тракия" е почистено и обработено. Почиства се и третокласната пътна мрежа, където ползването на вериги е задължително.
Силен вятър и обилен снеговалеж има в Ловеч, 40-60 см е дебелина на снежната покривка. Остава затворен проходът Шипково-Рибарица, снегът там е над 60 см. Затворени са и направленията Микрево-Ловеч, Ледница-Горско Сливово, Деветаки-Брестово.
Има снегонавявания в Габровска област, снеговалежът не спира. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, задължително е ползването на вериги, снежната покривка там е над 80 см.
На територията на област Сливен духа ураганен вятър със скорост 120 километра в час, който е обърнал коли на пътя.
Пътният възел "Петолъчката" е затворен за движение.
Затворен за движение на всички превозни моторни средства е участъкът Сливен-Казанлък, както и Сливен-Ямбол. Движението е пренасочено по пътя Сливен-Стара Загора-Нова Загора. Временно е затворен за почистване и обработване на настилката и Ришкият проход.
Има силен вятър в района на Видин, снеговалежът там е спрял.
Обилен снеговалеж има на територията на пътното управление в Стара Загора. По направлението Чирпан-Братя Даскалово снежната покривка е над 50 см. Духа силен вятър, има снегонавявания в участъка Мъглиж-Казанлък-Гурково. През старопланинските проходи автомобилите трябва да бъдат с вериги. Има ограничение на движението на тировете на пътя Стара Загора-Нова Загора през Раднево. През прохода Хаинбоаз тежкотоварните камиони се пропускат регулирано; 90 машини работят по почистването на пътната мрежа.
Около 20 см е снежната покривка в Хасково. Слаб снеговалеж има и на територията на област Ямбол. Има ограничения в движението в участъка Ямбол-"Петолъчката", поради ураганен вятър.
Силен сняг вали и в Добрич и района, но температурите са положителни и той веднага се топи.
В Благоевград и областта не вали сняг, но там има силен вятър. По път Е-79 има снегонавявания, пътят се почиства и обработва непрекъснато. През проходът "Папаз чаир" тежкотоварните автомобили трябва да бъдат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
В област Перник има снегонавявания. Снежната покривка в Трънско е около 30 см, в Перник - 20-25 см. Няма ограничения в движението.
Спрял е снеговалежът в Кюстендилско. Автомобилите трябва да бъдат с вериги за ГКПП Гюешево и по направлението Кюстендил-Радомир.
Вали сняг на старопланинските проходи - Айтоски и Ришки, има силен вятър. Над 20 машини почистват пътя Слънчев бряг-Обзор, Айтоския и Ришкия проход.
В района на Смолян е натрупал сняг с дебелина над 30 см. В участъка Доспат-Девин има снегонавявания. През проходите Рожен, Превала, Пампорово и Печинско автомобилите трябва да са с вериги.
В Пазарджик снежната покривка е над 75 см, има снегонавявания в участъка Пещера-Пловдив. Магистралата "Тракия" е почистена. Пътищата във високите места са проходими при тежки зимни условия.
Мокри са пътните настилки във Варна, 5-6 см е снежната покривка там. Общо 17 машини работят по пътищата, като магистралата "Хемус" е почистена и обработена на територията, за която отговаря пътното управление.
В района на Шумен вали сняг, придружен със силен вятър. По пътя Шумен-Разград-Русе не се допускат тежкотоварни автомобили. dir.bg
Слаб сняг вали в област Кърджали, където пътните настилки са мокри. Остава ограничението по пътя Кърджали-Асеновград, където камионите трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета.
 


Сходни връзки

Четвърта лавина; вятър обръща коли край Сливен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди