изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:19 EET
Редовният секс удължава живота на мъжете, при жените няма такава закономерност    
Здраве Сексът не по-малко от веднъж седмично е един от факторите за увеличаване на продължителността на живот на мъжете, твърдят тайвански изследователи, цитирани от Ройтерс.

Такъв ритъм на сексуалния живот според учените е достатъчен мъжете да увеличат значително шансовете си да живеят над 80 години.
Направените изчисления показват, че редовният секс намалява с около 50% риска от инсулт, с 40% - от диабет и с 30% - от сърдечен пристъп.
Извършеният сравнителен анализ показва, че мъжете, които живеят сами и с недостатъчно сексуални контакти умират много по-рано, отколкото техните връстници. “Ако мъж на 65 години е останал без интимна връзка, вероятността (при еднакви други обстоятелства) той да умре преди 80-годишна възраст се увеличава с 70%”, твърдят тайванските специалисти.
Причината за това според тях е в нивото на тестостерона, който оказва влияние на целия организъм: “Колкото по-ниски са показателите на този хормон в мъжкия организъм, толкова по-висока е вероятността той да пострада в резултат на някое от изброените по-горе заболявания.
Сексът, оказва се, е по-полезен за мъжете При жените той не оказва такова влияние върху продължителността на живот. Немски учени са установили, че той дори може да предизвика негативни хормонални промени в женския организъм. Неомъжените жени, които дори не са съжителствали с партньор имат по-добро психично здраве в сравнение с жените с постоянен или временен партньор.
“За разлика от жените мъжете се чувстват по-добре, ако до тях има жена”, подчертават учените, цитирани от Би Би Си./ Здраве. бг / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Редовният секс удължава живота на мъжете, при жените няма такава закономерност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди