изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:43 EET
Париж, Берлин и Лондон искат Расмусен начело на НАТО    
Новини
Франция, Германия и Великобритания желаят датският премиер Андерс Фог Расмусен да е следващият генерален секретар на НАТО – пост, който ще се оваканти през юли, съобщи БГНЕС. Подкрепата на трите държави го прави почти сигурен приемник на Яп де Хоп Схефер, отбелязва днешният германски печат.


Според "Зюддойче цайтунг", който не цитира източниците си, френският президент Никола Саркози, канцлерът на Германия Ангела Меркел и британският премиер Гордън Браун са постигнали съгласие за кандидатурата му. "Може да се каже, че назначението на Расмусен е сигурно, отбелязва вестникът, като припомня, че Вашингтон обикновено подкрепя избора на европейците, в замяна на което те пък одобряват избора на американците за върховния команден пост.
Очаква се САЩ да се произнесат преди предстоящата среща на върха на Алианса на 4 април в Страсбург. Консерваторът Расмусен, 56-годишен, който подкрепи войната в Ирак и е привърженик на силно участие на алианса в Афганистан, е поставил кандидатурата си от началото на годината.
 


Сходни връзки

Париж, Берлин и Лондон искат Расмусен начело на НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди