изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:11 EEST
АФП: Датският премиер е фаворит за генерален секретар на НАТО    
По света Брюксел. САЩ са подкрепили датския премиер Андерс Фог Расмусен за поста на генерален секретар на НАТО, съобщиха дипломати, като по този начин Расмусен се превърна във фаворит за заместник на Яп де Хоп Схефер, коментира АФП.


„САЩ взеха решение. Вашингтон ще подкрепи Андерс Фог Расмусен за заместник на Схефер начело на НАТО”, заяви дипломат от Северноатлантическия алианс.
„Определен брой хора в Алианса смятат, че Расмусен е водещият кандидат, но все още няма решение, нужен е консенсус”, посочи източникът.
САЩ са най-големият и най-влиятелният съюзник в НАТО и подкрепата на Вашингтон за датския премиер без съмнение го нарежда сред фаворитите за поста.
С изключение на бившия министър на външните работи на България Соломон Паси, никой от потенциалните кандидати, чиито имена се споменават от медиите, не е потвърдил, че иска поста на генерален секретар на НАТО. И Расмусен не е изключение. Британските и германските вестници съобщиха, че датският премиер се ползва с подкрепата на Великобритания, Франция и Германия.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

АФП: Датският премиер е фаворит за генерален секретар на НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди