изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:53 EET
Разкриха трансгранична организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора    
Ред и сигурностСофия. Трансгранична организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора, е разкрита при операция на служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” (ДПОТП)-МВР. Разследването е проведено паралелно с оперативния отдел на карабинерите в гр. Удине и специализираната прокуратура “Антимафия” в Триест.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията на служителите на ДПОТП при Главна дирекция “Криминална полиция” е проведена днес в сътрудничество със Столична окръжна прокуратура и Национална следствена служба. В хода на операцията е разкрита престъпната група, извършвала трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Задържани са двама мъже – 46-годишният М.П. и 40-годишният П.А., на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и трафик на хора. Разследването е проведено паралелно с оперативния отдел на карабинерите в гр. Удине и специализираната прокуратура “Антимафия” в Триест.
По време на акцията е установена и 46-годишна жена, обявена за национално издирване с цел екстрадиране в Италия. По информация на италианските власти Р.И. е издирвана за нарушаване на закона за чужденците и трафик на хора. Извършени са претърсвания в домовете им в Костинброд, гр. Божурище и с. Петърч и оттам са иззети документи и вещи, свързана с тяхната престъпна дейност.
По данни, събрани до този момент, участниците в престъпната група набирали жертвите си от различни региони в България. Те обещавали на младите момичета - част от тях непълнолетни, и на техните родители уреждане на брак с богати италианци и по-хубав живот. При пристигането си в Италия ги предавали на членове на криминалната структура, които постоянно пребивават там или на територията на други страни от ЕС. След това жертвите били принуждавани да проституират, да извършват джебчийски кражби и кражби по домовете.
Във връзка с разследването в Италия са издадени Европейски заповеди за арест на 11 български граждани. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Разкриха трансгранична организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди