изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:01 EEST
Близо триста емигранти са се удавили край бреговете на Либия    
По света

Плавателни съдове със стотици емигранти са се преобърнали край бреговете на Либия. Над 300 души вероятно са се удавили, съобщи днес Международната организация по миграцията (МОМ), цитирана от Асошиейтед прес.



Организацията заяви, че според информация от либийски представители между един и три плавателни съда са потънали в либийски води вчера. Съобщението било потвърдено от дипломатически източници, каза говорител на МОМ. По думите му причина за инцидента може да са били силните ветрове.

   

Според МОМ емигрантите са се опитвали да стигнат от Северна Африка до Италия в търсене на по-добър живот в Европа. По данни на организацията през миналата година около 33 000 души са пропътували разстоянието от северноафриканския бряг до италиански остров Лампедуза. Много от плавателните съдове обаче не са годни за подобно пътуване и често стават злополуки с фатален изход, отбелязва АП.

http://dariknews.bg


 


Сходни връзки

Близо триста емигранти са се удавили край бреговете на Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди