изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:34 EEST
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "ГЕРБ" - ДОБРИЧ    
Политика

Повод за тази декларация е политическата дискриминация, която Министерски съвет упражни спрямо гражданите на Община град Добрич, като не разпредели нито един лев за добричлии от отпуснатият излишък в размер на  150 млн. лева за общините в България.



На изборите за местна власт ПП "ГЕРБ" спечели абсолютно мнозинство в Общинския съвет с най-висок резултат от областните градове в страната - 23 общински съветници от всичко 41. Кметът Детелина Николова спечели втория си мандат с 64.82 % процента от гласувалите избиратели. Въпреки големия си успех, ПП "ГЕРБ" не си позволява вече година и половина да кадрува в общината, нито да води конфронтация с общинските съветници от управляващата  страната тройна коалиция. Почти всички решения на Общинския съвет са взети и с подкрепата на т. нар. опозиционни партии в Добрич.

 ПП "ГЕРБ" и Общината  са толерантни към всички изяви и гостувания на депутати, министри и висшестоящи чиновници от управляващата коалиция, защото сме се стремили с общи усилия да работим за развитието на най-големия добруджански град и областен център  Добрич.

В този град живеят хора с различна политическа и религиозна ориентация. На общинските избори за ГЕРБ гласуваха 17 055 души, а за БСП - 3574. Но на парламентарните избори през 2005 г. за  червената коалиция гласуваха 14 643 избиратели.  Проблемите на БСП в Добрич обаче не са проблеми на гражданството, а вътрешнопартийни.  На практика обаче, Министерският съвет на тройната коалиция пряко наказа и своите избиратели, като ги лиши от нужните финансови средства по време на задълбочаваща се криза.

Държим да отбележим и факта , че само през 2008 г. от Добричка област в държавния бюджет са постъпили 176 504 000 лева данъци и осигуровки, въпреки икономическата криза, която  рано започна да  се проявява тук. Големи инвеститори  се изместиха в Румъния, други фалираха и сега на улицата има над 3000 безработни, броят на които застрашително се увеличава всеки ден . Длъжни сме да добавим, че общината на добра воля дофинансира и някои чисто държавни структури, като театрите, болницата, ученическото общежитие...

В Община град Добрич живеят над 100 000 души и същите,  участвайки в създаването на брутния вътрешен продукт и пълнейки държавната хазна, би следвало да имат правото да ползват част от финансовия излишък, който е и тяхна заслуга. За съжаление, представителите на Добричка област в Народното събрание през този мандат останаха чужди на обществените интереси на Община град Добрич,като  работиха предимно за личното си и партийно облагодетелстване.

Без да нарушават етническия и политически мир, обикновените добричлии сами направиха всичко тук - от външните инвестициите до дребните детайли в инфраструктурата.

Ние съзнаваме, че наближаващите евроизбори и изборите за Народно събрание изнервят управляващата коалиция, особено в атмосферата на задълбочаващата се икономическа криза. Но сме и с ясно разбиране, че от катастрофата можем да се спасим само с обединени усилия. Затова и считаме, че е допуснато или недоглеждане, или личностно и партийно робуване при разпределението на 150-те милиона лева за общините в България, в резултат на което  за Община град Добрич не е разпределен нито един лев. Убедени сме, че мнозинството наши съграждани  не ще повярват на евентуални твърдения, че тук няма нужда от помощ. Нито пък, че общинските специалисти не са способни да разработят съответните проекти, защото с работата си години наред те доказват точно обратното.

ПП "ГЕРБ" застава зад мнозинството добричлии и настоява Министерският съвет да не упражнява политическа дискриминация,  да не наказва добричлии преди изборите, като с това индиректно да им внушава, че трябва да гласуват непременно за кандидатите на БСП-НДСВ-ДПС.

ПП "ГЕРБ" - Добрич, изразява твърдата си позиция, че жителите на Добрич трябва да получат във време на криза полагащата им се част от излишъка, в натрупването на който те пряко са участвали.

 

2 април 2009 г.                                      ПП "ГЕРБ" - Добрич

гр. Добрич

 

ПИСМО НА КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

 

На България са нужни промяна и ново правителство

 

УПРАВНИЦИТЕ НИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ПРИЕТИ В ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "ГЕРБ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.57 секунди