изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:11 EET
ЗА МЕН МЕДИЦИНАТА Е ВСИЧКО    
ЗдравеПроф. Димитър Карадимов - началник на клиниката по анестезиология и интензивно лечение в ИСУЛ и зам.-шеф на катедрата по анестезиология, интензивно лечение и републикански специалист по неврореанимация, навършва днес 60 години. Ето какво сподели за читателите на НДТ

- Проф. Карадимов, как се чувствате на 60 години? Кой празник Ви е по-мил - рожденият Ви ден или Денят на здравния работник?
- Чувствам се малко объркан, защото не мога да си представя, че навършвам 60 години. Мой колега, който е на 65 години, ми каза, че така ще е първите ден-два, а после се свиква. Объркан съм, защото по дух не съм на 60 години. А по отношение на това кой празник ми е по-мил, в началото, когато бях млад лекар, на 7 април отдавах много голямо значение на Деня на здравния работник, защото тогава имах какво да уча. Сега, когато имам 60 години зад гърба си, когато от мен могат да се учат, май отдавам по-голямо значение на рождения си ден.
- Вие не сте родом от Добрич. Какви чувства изпитвате към града, откъдето започна кариерата Ви, откъдето си взехте за съпруга добруджанка?
- Аз съм от Търговище, но там пълноценен живот почти нямам, на 18 години напуснах града. След като завърших медицина във Варна, веднага ме назначиха в болницата в Добрич - в Хирургично отделение, профил \"Анестезиология и интензивно лечение\". Работих 12 години в Добрич, стигнах до шеф на реанимацията и шеф на БЧК. В Добрич са най-хубавите моменти в живота ми, там се научих да работя.
- Какво е за Вас медицината?
- Всичко. Аз друго не съм работил. С нея се става и с нея се ляга. Няма отклонение.
- Съпругата Ви - д-р Елисавета Карадимова, също е лекар. Присъстват ли други теми на разговор в семейството Ви, освен медицината?
- И жена ми е лекар, и балдъзата ми, и баджанакът ми и двама братовчеди на жена ми, а синът ми е шеф на протокола в Министерството на здравеопазването. Въпреки че Гьоте е казал \"Умният медик не говори за медицина\", тя присъства като тема на нашите събирания. Но гледаме да я избягваме, защото сме достатъчно натоварени.
- Проф. Карадимов, как ще отбележите 60-годишния си юбилей?
- От 12.30 часа събирам шефовете на клиники и колеги в ИСУЛ, за които ще дам доста сериозен коктейл. На него ще присъстват и министърът на здравеопазването, зам.-министър, представители на Висшия съдебен съвет. Вечерта министърът на здравеопазването е поканил всички национални консултанти в страната на коктейл в резиденция \"Бояна\". Надявам се след 22 часа да мога да заведа на ресторант съпругата си, сина и снаха си, ако ни стигнат силите. Очертава се натоварена програма.
Разговаря Мариела БОНЧЕВА
 


Сходни връзки

ЗА МЕН МЕДИЦИНАТА Е ВСИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди