изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:49 EEST
Ирена Кръстева ще строи сградата на НАП    
Новини
Правителството реши да бъде учредено акционерно дружество с под 50% държавно участие в капитала съвместно с „Издателско-полиграфичен комплекс Родина АД”, София, съобщиха от правителствената пресслужба.


90% от ИПК \"Родина\" са собственост на Консорциума \"Обединени български вестници\" на бившата шефка на тотото, а сега притежателка на няколко вестника и телевизия Ирена Кръстева.
Задачата на дружеството ще бъде да изгради нова сграда на Националната агенция за приходите (НАП) чрез публично-частното партньорство. Тя ще се намира върху парцела на „Цариградско шосе” №113А, чиито съсобственици са държавата и ИПК „Родина”, уточниха от пресслужбата на кабинета.
Държавата ще участва в съвместното дружество с непарична вноска в капитала, представляваща недвижими имоти – частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на финансите за нуждите на НАП. Освен имота на бул. „Цариградско шосе”, в капитала на дружеството ще бъдат сградите на НАП на бул. „Дондуков” №52, ул. „Аксаков” №21 и ул. „6 септември” №10 в столицата. Държавата няма да разходва финансови средства за учредяването на акционерното дружество и неговото създаване няма да доведе до каквото и да е въздействие върху държавния бюджет, увериха от правителството.
До приключване на строителството на новата сграда, НАП безвъзмездното ще ползва апортираните в капитала на дружеството недвижими имоти. Инвеститорът от своя страна ще апортира в капитала на дружеството своята част от имота на бул. „Цариградско шосе” и ще участва с парична вноска.
Извършената пазарна оценка на недвижимите имоти от лицензиран оценител сочи, че стойността на всички имоти-частна държавна собственост, е 83 333 059 лв. Общият размер на пазарната оценка на недвижимия имот и правото на строеж, което е собственост на ИПК „Родина”, е 22 906 056 лв.
Разликата между оценките на недвижимите имоти в размер на 60 427 003 лв. ще бъде внесена от съучредителя ИПК „Родина” като парична вноска в капитала на съвместното акционерно дружество с държавно участие. Тя ще бъде предоставена срещу записаните от съучредителя акции в капитала. Паричната вноска от ИПК „Родина” ще се използва за финансиране на изграждането на новата административна сграда на НАП.
Предвижда се след завършване на строителните работи на сградата съвместното акционерно дружество да бъде прекратено чрез ликвидация, а имуществото да бъде разпределено между акционерите. По този начин държавата ще придобие собствеността върху новоизградената административна сграда заедно със съответния урегулиран поземлен имот, чиято пазарна стойност се очаква да надхвърли стойността на апортираните от държавата сгради с разгърната застроена площ 11 500 кв. м.
Новата сграда ще бъде с разгъната застроена площ от 50 000 кв. м и ще отговаря на всички изисквания за административна сграда от клас „А”. В нея ще бъдат всички поделения на приходната администрация, които са на територията на София, се казва още в официалното съобщение.
В ситуация на криза се търсят всякакви възможности да бъде построена сграда на Националната агенция за приходите. Това каза премиерът Сергей Станишев, запитан от журналисти в Министерския съвет за решението на правителството държавата да строи съвместно с \"ИПК Родина\" АД нова сграда на НАП. Този въпрос беше обсъждан два пъти на заседание на правителството, няколко пъти беше отлаган, за да можем да получим изчерпателна информация, заяви Станишев. Представената от министъра на финансите Пламен Орешарски на днешното заседание допълнителна финансова оценка е достатъчно убедителна, посочи премиерът. Още една финансова оценка ще бъде направена преди строежа на самата сграда и в тази оценка ще участват не само представители от Министерството на финансите, допълни Станишев. dir.bg
 


Сходни връзки

Ирена Кръстева ще строи сградата на НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди