изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:23 EEST
Топченге отвлякло Киро Киров    
НовиниНапрежението около отвлечения бизнесмен Киро Киров рязко се покачи в началото на седмицата, когато по неофициален път от МВР изтече информация, че похитителите на богаташа са поискали подкуп от 2 млн. лв., съобщи столичен вестник.

Големият син на представителя на “Бош” за България Иван се принуди да моли медиите да спестяват информация за случая, след като получи снимки на баща си, на които Киро Киров е в окаяно състояние след претърпян жесток побой.
Според източници бандата отвлякла бизнесмена, е получила от своя “къртица” в МВР информация, че разследващите подозират кои са и че след предаването на откупа те ще бъдат арестувани. Засега не е известно дали Иван Киров е помогнал на полицията с уличаваща информация за похитителите или ченгетата са достигнали по свои канали до нея. Заради това, че Киров-син не е спазвал точно указанието на бандитите, баща му е бил репресиран и преговорите са зациклили.
Сред разпитаните за отвличането на Киро Киров са десетки фигури от подземния свят, гравитиращи около групировката ВИС 2. Не е бил пожален и Румен Садовски – Дивака, който от две седмици е в ареста заради бомбата пред столичното заведение “Планет”. Слюнка на Дивака е била открита по плика, в който е била увита бомбата, която избухна по щастливо стечение на обстоятелствата пред заведението. Румен – Дивака е от групата на Джиджи, който бе разстрелян на 22-ри януари в “Люлин”. Възможно е Румен Садовски да е съобщил нещо за бандата за отвличания и това да е стигнало до мафиотите, похитили Киров.
Висажията Йордан Цонков – Джиджи дълго време е оглавявал група за мокри поръчки и отвличания. Според най-разпространената в подземния свят версия Джиджи е ликвидиран по заповед на влиятелни ченгета, за да не бъде разкрита схемата на престъпната организация, отвличаща хора за откуп.
Има обаче и друга версия - -че Джиджи е убит от конкуренти в бизнеса с отвличания и че сега нова групировка, състояща се от доскорошни барети, е поела доходоносната дейност.
Според ченгетата хората, отвлекли Киров, са извършили и дръзкия въоръжен грабеж в магазин “Билла” навръх Нова година, когато бяха задигнати близо 300 бона. Със сигурност е установено, че похитителите на Киров не са замесени в отвличането на Ангел Бончев, а умишлено или не са имитирали стила на предшествениците. Става въпрос за нова група за отвличания, която опита да похити арабина Салех, бивш съдружник на Фатик и собственик на автокъща “Капитолия”, разказват източници.
Сред гангстерите е действало влиятелно ченге, което координира действията на бандата.
Салех Асил бе нападнат пред дома си в комплекс “Макси” през февруари от четирима мними полицаи с качулки, бронежилетки и автомати, които обаче не успяха да го вкарат насилствено в БМВ Х5. И тогава една от версиите на ченгетата бе, че арабинът е имал да връща огромна сума пари на влиятелен подземен бос.
Твърде възможно е новата банда за отвличания да не е координирана от знакова фигура от подземния свят, а напротив - да се възползва от временното статукво в ъндърграунда.
“Терористите имат натрупана информация през годините за богатите българи и се възползват по изключително успешен начин от нея. Тези, които са отвлекли Киров, са заели какви са взаимоотношенията му с някои подземни босове и са имали информация за дълговете на фирмата му”, разказват криминалисти. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Топченге отвлякло Киро Киров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди