изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:05 EEST
Политолог: Сделката с Ирена Кръстева е безобразие    
Новини
Безобразие е решението на правителството за сделка с Ирена Кръстева за строителството на сградата на НАП. Това заяви по БНТ политологът Иван Кръстев. "За какъв закон за конфликт на интереси говорим, когато майката на един зам.- министър (Делян Пеевски на Министерството на извънредните ситуации от квотата на ДПС - бел. ред.) печели голяма сделка без конкурс", категоричен е Кръстев, цитиран от БГНЕС.


И решението за НАП, и това за кризата с боклука са политически и предизборни, категоричен е на свой ред социологът Андрей Райчев.
Днес най-слабата страна на Бойко Борисов е боклукът, а на правителството – еврофондовете, допълни той.
Двамата коментираха и обсъжданите промени в изборната система. Всеки момент на мажоритарност в изборната система е нелоялен и безсмислен, смята Райчев. Тези предложени 31 мажоритарни гласа са само за големите партии, там няма място за малките партии. Нищо ново не може да се наложи с мажоритарни избори и това е вредно за България. Създават се изкуствени правила, които пречат на хората. Такъв е и случаят с вдигане на прага за влизане в парламента, подчерта Райчев.
По мнението на политолога Иван Кръстев промяна на законодателството три месеца преди изборите е дълбоко неправилно. Ако се приемат промени в такъв период, те би трябвало да важат за следващи избори, убеден е политолът.
Вчера временната комисия за промени в изборното законодателство отхвърли всички предложения за промени в избирателната система за изборите за народни представители. С 6 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" депутатите отхвърлиха предложението на Ангел Найденов и Кирил Добрев от Коалиция за България 31 народни представители да бъдат избрани мажоритарно и 209 - по пропорционалната система. dir.bg
 


Сходни връзки

Политолог: Сделката с Ирена Кръстева е безобразие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди