изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:33 EEST
Мария Капон: МЗХ е платило 4 милиона лева за необработваеми земи    
Политика

Лидерът на ЕНП Мария Капон заяви, че според доклад на Европейската сметна палата Министерството на земеделието е платило 4 милиона лева за необработваеми земи, които е представило като ниви. Капон заяви, че докладът е скрит от министъра на земеделието Валери Цветанов.



Според Мария Капон в доклада на Европейската сметна палата има доказателства, че Министерството на земеделието няма да получи средства по плащанията, които са най-важни за земеделските производители. По думите й това са единичните плащания.

“При 34 проверени парцела 12 от тях са напълно недопустими по доклада на Сметната палата, за да има европейски плащания”, заяви Капон в ефира на Дарик радио. Ние говорим за почти 50% съмнения в истинност и доказателства. Това е одит и то на европейско ниво, защото Европейската сметна палата пази европейските данъкоплатци”, подчерта Капон.

“В доклада са написани различни притеснения, които имат европейските одитори, а именно за това, че Министерството на земеделието им дава различни цифри безпристранно и те самите са напълно объркани.

Министерство на земеделието, не са успели да убедят одиторите, че произволно парцелите, които са били избрани са ползвани като земеделска земя и са обработваема земя, по която е възможно плащането. Това е пряко доказателство, че имаме проблем и днес има много сериозен натиск в Европейската комисия да бъдат намалени средствата на България по единното плащане”, заяви Капон.

“Единна народна партия настоява премиера Станишев да поеме отговорност и да отстрани министъра на земеделието”, подчерта лидерът на партията.

“Със земеделския министър се занимава Прокуратурата, има няколко досъдебни производства, пак казва. Прокуратурата се занимава с заменките на гори, които са направени, както и по един сигнал на моя колега, зам.-председателя на партията, Елеонора Николова за казус в Русе, за една много голяма земя, която искаше министърът да осъществи, надявам се, че в момента тя е спряна.

Така че Прокуратурата се занимава. Въпросът е дали всичко това няма да остане един шум в медиите, и дали ще има реални резултати. Защото на българските граждани им е писнало от това някой да показва какво се случва, а да няма резултати”, заяви Капон. .bpost.bg

 


Сходни връзки

Мария Капон: МЗХ е платило 4 милиона лева за необработваеми земи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди