изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:11 EEST
Парламентарна анкетна комисия ще изяснява престоя на Сретен Йосич в България    
ПарламентСофия. Депутатите приеха предложението за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на обстоятелствата по престоя в Република България на Сретен Йосич, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Предложението бе прието със 120 гласа „за”, 79 гласа „против” и 1 – „въздържал се”. Комисията ще функционира за срок от 3 седмици. Тя ще трябва да проучи твърденията на Йосич за евентуална съпричастност и покровителство от страна на български държавни органи за периода на пребиваването на Йосич у нас. Комисията ще трябва да провери и цялата информация, в това число и оперативна, с която разполагат българските държавни органи.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

Създаването на временна комисия по случая „Йосич”скара депутати

НС обсъжда дали да създаде временна комисия, която да изясни обстоятелствата по престоя на сръбския наркотрафикант Сретен Йосич у нас и да проучи твърденията, че по време на пребиването му е бил покровителстван от български държавни органи и лица.

Идеята за формирането на такава комисия, ден след официалното становище на МВР, че в качеството си на главен секретар на ведомството през 2002 година Бойко Борисов не е покровителствал Сретен Йосич, скара народните представители. Над 50 депутатски подписа стоят под искането за формирането й – на избраници от БСП, ДПС, „Атака”. РЗС. Хората на Яне Янев оттеглиха подписите си заради съобщението на МВР.

Това е опит за политическа пропаганда преди изборите, посочи Борислав Китов от „Напред”. ДСБ отказаха да участват в комисията, защото това било предизборно активно мероприятие. „Правете си мръсните игри сами”, обърна се към БСП и ДПС Екатерина Михайлова.

Независимият депутат, който е член на ГЕРБ – Лъчезар Иванов, смята, че след официалното съобщение на МВР това би било политически скалъпен акт.

Камен Костадинов от ДПС се го репликира с думите, че трябва да се изчистят имената на българските служби.

Любен Дилов-син каза, че ярък пример за покровителство на държавата върху организираната престъпност е това, че се продава гроздова ракия за 6 лева. „Да направим временна комисия и за това”, пошегува се Дилов-син.

Яне Янев оттегли подписа си, защото по думите му не знаел, че БСП е зад идеята. Любен Дилов-син го попита как подписът му е попаднал след този на депутат от левицата. Янев отговори, че имало празно място, а не подписи преди той да положи своя.

„Предпочитам 100 пъти Бойко Борисов пред БСП, ДПС и НДСВ, така Янев отговори на Дилов-син, че изпълнява поръчки на мнозинството.

От НДСВ също отказаха участие в комисията, защото се губело ценно пленарно време. Дискусията продължава.

dariknews.bg

 

 


Сходни връзки

Парламентарна анкетна комисия ще изяснява престоя на Сретен Йосич в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди