изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:30 EET
Киро Киров отрече да е инсценирал отвличането    
Новини
Съществува ли държавата България, това попита риторично в Дарик радио отвлеченият и пуснат срещу откуп бизнесмен Киро Киров. Децата ми трябва да напуснат тази държава, да отидат някъде, не си заслужава да се живее тук, подчерта още Киров.


Фирма „Киров” има задължения, но те не са към фирми у нас, а към западните партньори и към банките, но всички задължения са обезпечени, допълни Киров. Той категорично отрече версията, че е инсценирал свето отвличане и допълни, че една такава теза е много обидна. Същевременно, според Киров тя е и нелогична, защото не може да се каже на банките и на западните партньори, че не може да плаща задълженията заради това, че е платил откуп.
Киров не посочи сумата на откупа. Според него не толкова отвличането, а приказките, че фирмата е с проблеми е нанесла сериозна вреда на имиджа на компанията. Киров допълни още, че няма проблеми с японските си партньори.
Полицията има проблеми, но тези проблеми са и проблеми на цялата държава, посочи още бизнесменът, коментирайки работата на полицията след отвличането. Той допълни, че според него по време на отвличането е държан някъде близо до София, но не в апартамент.
Киров категорично отрече да е започнал собствено разследване на отвличането и каза, че от това няма никакъв смисъл.
Киро Киров изчезна на 27 март пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Джипът на бизнесмена беше открит с включени фарове и отворени врати. Сигналът за изчезването на Киров беше подаден от сина му на следващия ден. Дни по-късно беше отправено и искането за откуп. Според информация, която Дарик научи, похитителите поискали седемцифрена сума. Тогава те изпратиха и снимки на роднините, на които 70-годишният Киров е с белезници, но е жив. Източници на Дарик твърдят че Киров е бил отвлечен от същата банда, която похити преди време бившият президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия. 70-годишният бизнесмен Киро Киров бе освободен в понеделник. Три дни след предаването на откупа, той се обадил на сина си Иван да го прибере от място в покрайнините на София, в района на кв. \"Горна баня\", където е бил оставен от похитителите. МВР продължава работата по разкриването на похитителите, съобщиха от вътрешното ведомство. Информацията е на Дарик радио. dir.bg
 


Сходни връзки

Киро Киров отрече да е инсценирал отвличането | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди