изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:30 EET
Откриват гроба на Клеопатра?    
По света
Археолози от Египет и Доминиканската република смятат, че са на път да открият гроба на кралица Клеопатра. Мястото е храм, издигнат в чест на богинята Изида край бреговете на Средиземно море, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.


Групата учени от Доминикана, които извършват разкопки на мястото вече три години, са установили с радар, че помещения достигат до 20 метра дълбочина под скалите.
Гробът на Клеопатра не е открит до ден днешен, но археолозите откриват все повече доказателства, че жреците на египетската владетелка са отнесли тялото й в храма, след като се самоубива, за да я положат до любимия й - Марк Антоний. Ако открият човешки останки, те ще търсят надписи с името на Клеопатра или корона, а тялото на Марк Антоний вероятно е било погребано в генералската униформа.
Главният археолог на Египет Захи Хауас смята, че това може да е най-важното откритие на 21 век. Разкопките обаче може да се отложат до есента, тъй като храмът се намира в непосредствена близост до лятната резиденция на египетския президент Хосни Мубарак. dir.bg
 


Сходни връзки

Откриват гроба на Клеопатра? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди