изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:37 EEST
Киро Киров разказа подробности за отвличането си и дните в плен    
ЗаложнициСофия. Бизнесменът Киро Киров, който беше в плен 17 дни, опроверга всички твърдения за дейността на неговата фирма и вероятността тя да се срине по време на икономическата криза. Това стана ясно по време на пресконференция, организирана от Киров, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Бизнесменът заяви, че за 2008 г. фирмата му е платила 36 млн. лв. данъци на държавата, заедно с осигуровките.

По думите му, бизнесът му е прозрачен и отворен и той никога не се е страхувал, че нещо ще се случи. „Моето отсъствие 17 дни се отрази негативно върху фирмата”, посочи Киров. Той заяви, че е длъжен само на банките и на част от западните му партньори, с които има изготвен план за погасяване на задълженията. „Това, че не плащам заплати е лъжа”, каза бизнесменът.
Киро Киров разказа подробности за отвличането си и дните в плен. По думите му, четирима души с качулки го вкарали в джип, който приличал на полицейски. Докато са го транспортирали са сменили колата. Той се е опитал да избяга още докато са го вкарвали в колата. Киров каза, че докато са го отвличали похитителите са говорели по радио станция и се обръщали един към друг с „колега”. Настанили са го в помещение, което е било с големина 2 м. на 1.5 м. По думите му е разполагал с 4 кубични метри въздух. В единия ъгъл е имал химическа тоалетна, а в другия вентилаторна печка. Спал е на дюшек. В помещението е имало осветление. Похитителите му веднага са го попитали дали разбира какво се случва с него. Питали са го и какви лекарства взима. На втората вечер е поискал да му свалят белезниците, но молбата му не е била уважена. Киров каза, че дори е бил ударен. През цялото време е бил вързан за едната ръка с верига. Похитителите са му предлагали храна и вода всеки ден, но той е приемал само краставици и сирене. Бизнесменът посочи, че докато е бил в плен е написал три писма до сина си, като две от тях са стигнали до него. По думите му, на диктофон е трябвало да запише указания за сина си къде да търси пари. В момента, в който са го пуснали, похитителите са му измили краката и ръцете с някаква течност и след това са го преоблекли.
Синът на Киро Киров – Иван, разказа как е оставил парите на специално обозначено място със светлоотразител на магистралата. По думите му, похитителите са го разхождали из цялата страна. Два три дена след предаването на откупа не е имал контакт с престъпниците и не е знаел дали те ще освободят баща му. Той е комуникирал с тях чрез специална сим-карта, която похитителите са му оставили на определено място. Кореспонденцията между тях е била само чрез смс-и, от различни сим-карти. Иван Киров разказа още, че се е срещал с Ангел Бончев и други минали през пътя на отвличането.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Киро Киров разказа подробности за отвличането си и дните в плен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди