изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:09 EET
Българската Рубльовка    
Новини
Един от най-влиятелните руски олигарси стана собственик на най-скъпата вила с огромен парцел и собствен басейн в новия луксозен комплекс Ориндж Каунти (Orange County).


Комплексът ще бъде представен на първото изложение за луксозно строителство VIP Property от 25 и 26 април в хотел Хилтън, предаде БЛИЦ.
Продажбите в комплекса започнаха още на 1 февруари т.г. и вече има закупени вили, таунхауси и апартаменти. За това кратко време мястото стана хит на руския пазар, където вече го наричат „Българската Рубльовка”.
Преуспелият руснак не иска името му да бъде разкрито, но сред звездните му съседи е любимецът на милиони меломани Михаил Боярский. Той получи сертификат като първи ВИП клиент, купил апартамент в Orange County. ВИП вилите в комплекса са само 5, те имат собствен басейн, най-добрата гледка към целия Бургаски залив, камина, две нива на осветление във всекидневната, открито и закрито джакузи.
Михаил Боярский избра жилище на палмовата алея на комплекса. Той сподели, че купува имота за своето семейство. Синът му има втора дъщеря едва на 6 месеца. А дъщерята на Боярский, прочутата актриса Елизавета Боярска, още не е омъжена. Славата й е зашеметяваща особено след ролята и в последния блокбастер “Адмирал“. По думите на Боярский той е избрал комплекса Orange County, защото е разположен на прекрасно място за уединение. Той засега се надява да няма известни съседи в комплекса, но вече се водят преговори с още няколко руски звезди.
70 двуетажни апартамента са еднакви по размер и архитектура - разполагат с хол, кухня, два санитарни възела и 2 спални. Всеки апартамент има малко обособено дворче за деца и семейни сбирки пред барбекю. В Ориндж Каунти ще има дом и Мисис България 2008 Галена Недялкова, която закупи студио с екставагантна планировка.
Комплексът е първият екологичен проект в България. Строителните материали са екологично чисти и естествени, системи за отопление са енергоспестяващи.  dir.bg
 
Пътят към Кладница ще минава по “Париж”

Кръщават сокак на Брюксел в българския "Ориндж Каунти"



Така ще изглежда българският "Ориндж Каунти" на 15 км от София
Вилно селище под Витоша събра всички европейски столици. Уличките в строящия се луксозен "Делта хил" край Кладница ще бъдат кръстени на най-важните градове на страните членки на ЕС. Предложението е на кмета Красимир Трайков и бе одобрено на сесия на общинския съвет.
"Лондон" ще се казва най-дългата улица в първия в страната екологичен жилищен комплекс, а централната е със запазената марка "София". Рим, Мадрид и Виена ще бъдат кръстени други три от вътрешните шосета. Париж, Атина, Будапеща и Берлин пък ще са по-късите отсечки с по-няколко къщи на тях. Столицата на Европа Брюксел е избрана за име на сокак с 32 къщи от едната страна и 15 от другата. За разкош една улица ще направи изключение и ще се казва Женева, защото на нея ще има двор с езерце. Не са пренебрегнати и пр***тийските европейски държави. Естонската столица Талин дава името си на вътрешен път с 4 четни и 19 нечетни номера.
Общо 402 парцела ще бъдат разположени на 12 улици с луксозни еднофамилни къщи. Ще бъдат изградени площад, детска градина, поща. След като селището, което се прави по естонски модел, се напълни с обитатели, населението на Кладница ще се увеличи с над 1500 нови жители, а кметът на високопланинското село на практика ще управлява две селища.
Инвеститор на проекта е "Делта имоти", а изпълнител "Топ строй 2003". През ноември миналата година започна паралелно изграждане на първите 41 жилища за постоянно обитаване в екологична среда. Селището е на 15 км от София в полите на южния склон на Витоша и на над 1000 м надморска височина. Разположено е върху 400 декара и е със 75 000 кв. м разгърната застроена площ. Всяка от 306-те двуетажни еднофамилни къщи ще разполага със собствен двор, големи закрити тераси и ниски зидове. Има и две триетажни сгради за обществено обслужване. Всички те са обединени в квартали с изцяло нова пътна мрежа и инфраструктура. Заселниците ще плащат задължителна такса за почистване, охрана и общо поддържане на селището между 60 и 100 лева. Според инвеститорите домовете са предимно за хора със среден бизнес. Имотите се търгуват между 700 и 1000 евро на кв. м. Запознати обаче твърдят, че българският "Ориндж Каунти" ще приюти столичните паралии и ще конкурира тузарските имения в Бояна и Драгалевци, а имотите ще ударят дори таван от 200 000 евро. Продажбата на къщите започва още в края на миналата година. Нетърпеливи заможни софиянци вече си взеха незастроени парцели с право на градеж, плащайки за тях по 40 евро на квадратен метър.
Анна Георгиева
 


Сходни връзки

Българската Рубльовка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди