изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:57 EEST
Таен свидетел в Загреб помага за разкриване на убийства у нас    
Новини

Убийството на собственика на хърватския седмичник „Национал” Иво Пуканич, убит на 23 ноември 2008 година, е поръчано и организирано от Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердама.



Според информация на „Национал” при съдебното разследване се е появил таен свидетел, който е признал, че за атентата срещу Пуканич са били ангажирани Роберт Матанич и Слободан Джурович, които са го планирали месеци наред.

През този период с парите на Йосич е плащано и на други престъпници, за да бъде извършен атентатът. Според таен свидетел мозъкът на цялата операция е Джурович, който е в близки отношения с Йоца Амстердама, двамата са кумове, а Матанич още в България е убивал по заповед на сръбския наркобос.

   

Тайният свидетел, с хърватско гражданство, свързан с Роберт Матанич, е разказал серия детайли от престъпната му кариера, които могат да помогнат при разкриването на някои убийства в България и Сърбия

 

Пуканич загина при бомбен атентат на 23 октомври в двора на редакцията на изданието в центъра на Загреб. Разследващите органи в Загреб смятат, че поръчителят на убийството на Пуканич е платил над 150 000 евро.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

Таен свидетел в Загреб помага за разкриване на убийства у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди