изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:06 EEST
Кола от зеленчуци вдига 233км/ч с шоколадово гориво    
Любопитно

Състезателна кола, напревена от зеленчуци, се захранва от шоколад. Скоростта, която своеобразният болид ще развива, ще е до 233км/ч. Автомобилът ще бъде представен на обществеността следващия месец.



Механиците, които са направили необичайната кола, се надяват, че напълно екологичната им система може да бъде пригодена и за отбори от Формула 1 като „Макларън“ или „Ферари“.

Автомобилът, наречен ecoF3, има волан от моркови, шаси от картофи и седалки от соя. Той използва растителни масла, а биодизеловият двигател може да се задвижи с пълна мощност от шоколад и растително олио.

За да се изработят частите на колата, зеленчуците са смесени с дървесна смола, а шоколадът е рафиниран, за да се получи ефективно гориво.

За да се включи болидът в състезанията от F3 обаче техният регламент трябва да бъде променен, защото не допуска използването на подобен род необичайни горива. Участниците в отбора, част от който е зеленчуковата кола, се надяват, че през следващия сезон ще могат да участват в официалните състезания.

Техният говорител съобщи, че се надяват екипите от Формула 1 да видят, че не е задължително природосъобразните автомобили да са бавни. Той също изрази убеденост, че в бъдеще тези нови материали ще бъдат сериозно застъпени в направата на болидите в най-скъпата автомобилна надпревара в света.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Кола от зеленчуци вдига 233км/ч с шоколадово гориво | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди