изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:30 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА"    
Общество

Жителите на добричкия квартал "Червената пръст" и най-вече живеещите по ул. "Осми март" вчера в 10 часа излязоха на протест срещу намиращата се на номер 32 на улицата къща, в която сектата "Свидетели на Йехова" развива дейност. Хората разказаха пред журналисти, че ремонтът на къщата, където сектата извършва своята дейност е започнал още миналата година, като дейност те вече развиват активно от есента.



 15-годишната Десислава Димитрова, която живее на същата улица, сподели как хора от тази къща са я спирали и са й давали книжки, като непрекъснато я канели да влезе вътре. Керанка Атанасова, която живее на съседна улица, разказа, че тези хора отдавна подготвяли почвата за своето настаняване. "Имам съседка, туркиня. Те отпреди 4 години я зарибиха. Съпругът й бе от Турция и живееше тук с нея, но сектантите ги разделиха и момчето си отиде в Турция. Тогава свекърът й дойде и я взе и нея, но разбрах от родителите й, че от сектата са я намерили и в Турция" - разказа Атанасова. Добричлии питат кой даде разрешителното за строеж, извършвана ли е проверка. Те са категорични, че изобщо сградата не се ползва за учебен център, за каквато е обявена сградата и заявяват: "Не посягайте на децата ни!".
В тази връзка ВМРО - Добрич, заяви, че ще внесе сигнал до прокуратурата. Общинският съветник Герман Германов, който също живее на ул. "Осми март" в Добрич в качеството си родител на три деца вчера също протестира и пред журналисти обяви, че на предстоящата във вторник сесия на ОбС ще зададе въпросите, които вълнуват хората от квартала - кой е дал разрешително, как е променен статутът на сградата и защо никой не упражнява контрол какво става там. Възрастният Иван Събев, сподели, че е правил опит да разбере кой е дал разрешение за учебен център, а не го контролира. "Няколко часа ходих миналата година из общината и никой не можа да ми отговори на въпросите. Вярно е, че кметът и зам.-кметът Пл. Ганчев ги нямаше, но никой не можа да ми каже как стана така, че сектата се настани тук. В годините назад тази къща беше на "Обществено хранене". Това беше кварталната кебапчийница. Тогава аз и един съсед Георги Колев работехме към озеленяването с частни фирми. През 1996 г. Г. Колев успя да я купи по някакъв начин за 700 лв. днешни пари - направо му я подариха. Той я превърна в строителна борса, но човекът получи удар и затвори борсата, защото не можеше вече да работи и я обяви за продан. Така до миналата година, когато дойде някакъв варненец и купи имота от името на този Георгиос, дето сега е духовник. Веднага почна ремонта и от есента миналата година те провеждат сбирки тук". Хората от квартала са категорични, че ще започнат да събират подписка, чиято цел ще е премахването на сектата. Всички са категорични, че "Свидетели на Йехова" са опасни, защото те са против държавните символи и конституция и твърдят, че промиват мозъците на хората и на децата им.
Пред журналисти Гергиос Мавроматис заяви, че е духовен служител в "Свидетели на Йехова". "Това тук е учебен център, който работи от 13 ноември м.г. и в него се четат лекции от "Свидетели на Йехова" на библейска тематика" - каза още духовният служител. Той е категоричен, че имат разрешение за създаване на учебен център и не нарушават законите, защото там е казано, че "учебен център може да се създаде за каквото и да е", каза Мавроматис. С изрично разрешение на Мавроматис репортери бяха допускани вътре в сградата и успяха да снимат проповед, на която присъстваха 50-ина жители на града.
Преди време НДТ писа по темата, като тогава от кметството заявиха, че по ул. "Осми март" №32 е въведен в експлоатация обект "Зала за обучения", с одобрени инвестиционни проекти и разрешения за строеж. Обектът е собственост на физическо лице и е със сменено предназначение от търговска сграда в зала за обучение. Промяната на предназначението е в съответствие със ЗУТ и са издадени всички необходими строителни книжа. Хората от квартала питат защо не се направи някакъв детски клуб, а се даде на сектанти сграда, в която наистина е можело да се настани учебен център.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА"
Автор: Anonymous да 2009-04-27 @ 10:27 EEST

Цялата тази история е показателна за обществото ни.

1. Някой иска да прави нещо и съответно му трябват хора. Почва да си ги набира, т.е. да си прави паблик релейшънс. Резултат: 50-тина човека последователи... :-)

2. Веднага се появяват "обществено будни" граждани, които почват да протестират, без да са пряко засегнати. Те нямат ползи от това, освен да си направят и те паблик релейшънс... Резултат: Една дузина граждани се представят като "съвестта на обществото"... :-)

А всъщност всичко е от просто по-просто: ако "свидетели на Йехова" са забранени за територията на България, то  въобще издаването на разрешение за техен храм е незаконно. Ама нали тука всички суме навързани като свински черва... все гледаме да сме с гръб към закона.

ДОБРИЧ СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА"
Автор: Anonymous да 2009-05-06 @ 16:45 EEST
 Не познавам по-съвестни и честни хора от Свидетелите на Йехова


ДОБРИЧ СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА"
Автор: Anonymous да 2009-09-01 @ 16:05 EEST
Всеки ден минавам по тази улица и край тази сграда.В интерес на истината направиха една съборетина да изглежда много добре.До сега не съм разбрал за какво се ползва сградата,но от 2-3 дни има табела и тогава разбрах.Ако не пречат на хората в смисъл ако не нарушават обществения ред и не вдигат шум и т.н какъв е проблема да си ползват сградата.Който влиза вътре не влиза насила.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди