изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:46 EEST
Танюг: Арестуван е Сретен Йосич    
По света Белград. Сръбският наркобос Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердам, е арестуван днес след съвместна акция на сръбската полиция и прокуратура, предаде сръбската агенция Танюг. Повече информация се очаква по-късно.


Агенция “Фокус” припомня:

Сретен Йосич е роден на 24 октомври 1962 г.
Той е издирван от няколко държави за тежки престъпления, сред които наркотрафик, фалшива валута, поръчкови убийства, както и убийства на полицейски служители. Според публикации в медиите той често е пребивавал в България с паспорт под чуждо име. Известен е като „балканския крал на кокаина”, също и като „Йоца Амстердама”. Според публикации в различни медии Сретен Йосич е управлявал от България каналите, по които са преминавали огромни количества наркотици, предимно кокаин.
Известен е с фразата си „Ако убиеш петима, си престъпник, ако ликвидираш 10, си мафиот, ако унищожиш 25, си вече институция.”
Смята се, че е приближен на сръбския мафиот Желко Ражнятович, известен като Капитан Аркан, който е убит през 2000 г. Смята се, че Йосич известно време е ръководител на отряда “Тигрите”. Йосич емигрира в Амстердам. Той успява да оглави белградския клан на наркомафията в Холандия.
Йосич се изкачва в йерархията на мафията, като премахва от пътя си тогавашния бос Дуя Бесирович, убит от неизвестен стрелец. След убийството Йосич наследява организацията и в следващите години се превръща в престъпник на международно ниво, виновен за смъртта на множество конкуренти и партньори. Агенция \"Фокус\"

„Вечерне новости”: Смъртта на Горан Марич е била очаквана в престъпните кръгове в Сърбия

Сините: Доган ни обяви война

Белградският съд потвърди призовката за Борисов

Борисов: Ще гоня Станишев и Доган до затвора

Парламентарна анкетна комисия ще изяснява престоя на Сретен Йосич в България

 


Сходни връзки

Танюг: Арестуван е Сретен Йосич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди