изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:47 EEST
Обвиниха 18 души заради детска порнография в интернет    
Ред и сигурност

Проведена е мащабна международна операция срещу разпространението на детска порнография в интернет с участието на българските служби, съобщиха от пресцентъра на МВР. Претърсени са 21 адреса в цялата страна, на 18 лица са повдигнати обвинения.



На 27 и 28 април 2009 г. над 60 служители на Дирекцията за противодействие на организираната и тежка престъпност при Главна дирекция “Криминална полиция” и регионалните звена в страната, 25 следователи от Столичната следствена служба и четирима прокурори от Софийска районна прокуратура (СРП) са провели широкомащабна операция на територията на цялата страна срещу разпространението на материали със сексуално насилие над деца в интернет. Операцията се е ръководила от Върховната касационна прокуратура (ВКП).

През миналата година в рамките на операция “Персийски килими” Германската криминална служба засича разпространението на видеофайлове, показващи изнасилване на бебета между 3- и 6-месечна възраст. Видеоклиповете са обменяни между потребители от 92 държави чрез програмния продукт “eDonkey2000”, в това число и потребители от българското интернет пространство. След няколкомесечна работа българските антимафиоти установяват 21 интернет потребители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Горна Оряховица, Свиленград и Мездра, които са сваляли и разпространявали педофилските файлове. Материалите от интернет-разследването са докладвани на ВКП и е образувано следствено дело срещу 21 заподозрени.

Вчера са били проведени претърсвания, обиски и задържания на 21 адреса в София и цялата страна, при които са иззети 22 настолни компютърни системи, шест лаптопа, 5 353 оптични диска, 57 видеокасети, 12 флашпамет устройства, седем външни харддиска, 18 снимки на хартиен носител с изображения на сексуално насилие над деца и други.

На 18 заподозрени са повдигнати обвинения по чл. 159, ал. 4 от Наказателния кодекс, за които е предвидено наказание “лишаване от свобода до шест години”, а лицата са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Уникалната по мащабите си международна операция срещу разпространението на детска порнография в интернет продължава. dariknews.bg

 


Сходни връзки

Обвиниха 18 души заради детска порнография в интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди