изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:03 EEST
ДИЕТАТА "ЗОНА" ВАЕ ТЕЛАТА НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ    
Здраве
Никол Кидман, Дженифър Анистън, Деми Мур, Уинона Райдър, Ванеса Паради, Мелани Грифит и други холивудски звезди дължат прекрасните си фигури на системата за хранене "Зона". Става дума за диета, която се свежда до следното: ядеш колкото искаш, но храната съдържа пропорционални количества мазнини, въглехидрати и протеини.


"Всъщност "Зона" е състояние на хормонален баланс, който може да се постигне с много желание и малко труд", обяснява д-р Бари Сиърс от Клиниката по здравословно хранене в Бостън. В основата на хормоналния баланс е оптималното ниво на хормона инсулин - то не бива да е нито много високо, нито много ниско. "Отнасяйки се към храната като към лекарство, ще разберете, че много от диетите, които сте спазвали досега, са погрешни", уверява д-р Сиърс.
Според него виновник за епидемията, наречена затлъстяване, е увеличеното потребление на въглеводороди. За много хора въглехидратите са наркотик - страничният ефект от непрекъснато нарастващата им консумация се изразява в стимулиране на синтеза на инсулин.
"Тезата, че мазнините са враг номер едно на стройната фигура, е погрешна, повишеното ниво на инсулина е главният виновник за затлъстяването", смята д-р Сиърс. Ако то се нормализира, трупането на тлъстинки ще спре, ще се решат много здравословни проблеми.
Най-важното правило на "Зона" е да се храним пропорционално. Прилагайки тази диета, трябва да контролираме нивото на инсулина - то не бива да е нито високо, нито ниско и е в пряка зависимост от съдържанието на въглехидрати и протеини в храната. Естествено в никакъв случай не бива непрекъснато да изчисляваме количествата, които сме консумирали. Това би влудило дори човек с железни нерви. Просто трябва да спазваме т.нар. модел на блоковете, който се състои в следното: на един блок мазнини се падат по един блок въглехидрати и един блок протеини. Един блок протеини например се състои от два яйчни жълтъка (или 100 г обезмаслено сирене, 30 г месо или риба, 50 г обезмаслена извара и т.н.). Един въглехидратен блок включва 1 водна чаша зеленчуци, задушени на пара (или половин ябълка, половин портокал, половин праскова и др.). В един блок мазнини пък има чаена лъжичка растително масло (или 3 маслини, половин чаена лъжичка краве масло и др.). Изяждайки например 100 г месо, т.е. към 3 протеинови блока, вие трябва да сложите в чинията си 3 чаши задушени на пара зеленчуци и 3 чаени лъжички олио.
Както е известно, храната е лекарство. А всяко лекарство се приема в определено време на денонощието. За да е успешно прилагането на "Зона"-та, д-р Сиърс препоръчва да ядем 5 пъти дневно т.е. да не пропускаме сутрешната закуска, обяда и вечерята и да приемаме по-лека храна сутрин към 10 ч и следобед към 16 ч. Не се притеснявайте, ако случайно или нарочно нарушите основното правило на "Зона"-та. Постарайте се още при следващото хранене да съблюдавате баланса между въглехидратите, мазнините и протеините.
"Два-три дни след като започнете да прилагате "Зона"-та, ще усетите значително отслабване на желанието да ядете сладко и усилване на умствената концентрация.
След 5 дни ще почувствате прилив на енергия и ще забравите глада. От 6-ия ден започва загубата на телесно тегло. Но не очаквайте, че ще отслабнете с космическа скорост. Максималното стопяване на тлъстинки е 400-600 г на седмица", уверява д-р Сиърс.
Нищо не пречи да пробваме. novinar.net

 

Никол Кидман

Дженифър Анистън

Деми Мур

Уинона Райдър

Ванеса Паради

Свалете излишните килограми с хляб

Зодия Телец – здравен хороскоп 2009

Най-странните диети

Маги Вълчанова: Отслабнах със секс и ябълки

Боровинки срещу наднормено тегло

"Колкото повече ядеш, толкова повече тегло губиш" е мотото на тази диета

Бронирани гърди. С 3 чаши чай

Китайците нямат дума калории в речника си

Секси храни? Да, наистина има такива

Списъкът на дълголетието

Ивана слабее с диета на проф. Христо Мермерски

Почувствай тялото (си)

За 20 дни - 12 килограма с нова ”диета чудо”

Диетата с по-малко консумация на месо предотвратява инсулт и инфаркт

Как най-дебелият мъж в света свали 230 кг

Диета за секс

Пийте зелен чай. Пази от рак на простатата

Правила за поддържане на плосък корем

 


Сходни връзки

ДИЕТАТА "ЗОНА" ВАЕ ТЕЛАТА НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДИЕТАТА "ЗОНА" ВАЕ ТЕЛАТА НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ
Автор: Anonymous да 2010-10-31 @ 10:42 EET
Екипа, оправете си имената към снимките, защото нито това е Уинона Райдър, нито последната е Ванеса Паради, както и за първата не съм сигурна, че е Никол Кидман.
ДИЕТАТА "ЗОНА" ВАЕ ТЕЛАТА НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ
Автор: Anonymous да 2010-10-31 @ 15:19 EET
Точно това и аз щях да напиша на журналиста написал въпросната статия!Имайки предвид грешките по отношение на имената към снимките съмявам се дори дали тази диета е толкова ефикасна и се практикува от холивудските звезди!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди