изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:24 EEST
Мургина с ”подписка” - не казват обвиненията    
Ред и сигурност
На бившия директор на НАП Мария Мургина е наложена мярка за неотклонение "подписка". Това обясниха нейните адвокати Пламен Ялнъзов, Валери Борисов и Петър Китанов, като отказаха да отговорят какви точно обвинения са й повдигнати, съобщи БТА. От следствието също отказаха коментар.


Мургина престоя в Националното следствие около час. Тя пристигна с черен джип, но не се спря пред чакащите журналисти, съобщи Фокус. На излизане отново не пожела да разговаря с репортерите.
Бившата данъчна шефка даде обяснение пред държавната служба за злоупотребите, извършвани в агенцията, докато е била директор. След оповестяването на мярката за неотклонение Мургина отказа коментар. Двете следователки от Националната следствена служба, които я разпитаха и повдигнаха обвиненията срещу нея, са Наталия Василева и Снежана Минкова.
Неотдавна градският прокурор на София Николай Кокинов обяви, че обвинителният акт срещу Мургина ще бъде за длъжностни престъпления, принуждаване на подчинен и за попълване на документи с невярно съдържание.
Възможно е да бъдат повдигнати обвинения и на нейни бивши колеги, но според прокурорката по делото Маргарита Немска най-вероятно засега само Мургина ще бъде подведена под отговорност.
Делото бе образувано през февруари, след което Мургина подаде оставка. То се води за източване на стотици милиони лева ДДС. По делото срещу Александър Томов пък излязоха данни, че тя е прикривала източване на данъци от комбината „Кремиковци" и го е пазила от ревизии.  dir.bg
 


Сходни връзки

Мургина с ”подписка” - не казват обвиненията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди