изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:16 EEST
Мъжете оглупяват в близост до блондинка    
Любопитно
На 31 май по света отбелязват Международния ден на блондинките. Първата известна блондинка в историята е била богинята Афродита. Тя получила златните си кичури като подарък от Зевс.
В наши дни блондинките не се смятат за богини, но както и в древността са признати от мъжете за по-прекрасната половина на човечеството. Поне това показват научни изследвания.


Според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер, тайната на привлекателността на блондинките е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка, пише "Таймс", цитиран от БНР.
По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво.
Този ефект дори е получил името "бимбо илюзия" (бимбо означава хубав и глупав).
Според психолога Тиери Мейер причината не е в жените и в светлите им коси, а в социалните стереотипи. По традиция за блондинките се казва, че са тъпи и лекомислени. За тях съществуват много митове.
Неотдавна учените потвърдиха подозренията, че перхидролът не влияе добре на работата на мозъка. Доктор Джери Ноф от Калифорнийския университет е извършил експеримент сред натурални блондинки и сред жени, които са си изрусили косата.
По време на изследването участничките са се сблъскали с редица трудности. Например, една от тях е разказала, че чула реклама по радиото. Когато обаче се опитала да набере номера, цял час не могла да открие бутона с числото "800", макар да знаела, че именно него са съобщили в рекламата.
Като събрали всички получени резултати, учените стигнали до извода, че куриозните случки с изрусените жени са много повече, отколкото са били сред естествените блондинки.  dir.bg
 


Сходни връзки

Мъжете оглупяват в близост до блондинка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди