изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:05 EEST
Почина последната оцеляла от ”Титаник”    
По света
97-годишната Милвина Дийн, последната оцеляла от "Титаник", почина в дом за възрастни хора във Великобритания, съобщава Би Би Си, цитирано от БГНЕС.


Дийн е била двумесечно бебе, когато нейното семейство е решило да емигрира за Канзас, САЩ.
Те са плавали със злополучния презокеански лайнер "Титаник", който се натъква на айсберг и потъва през 1912 г. Милвина се е спасила, като е била поставена в чанта. Нейната майка и брат също са оцелели, но баща й е бил сред 1500-те пътници, за които първото и единствено плаване на "Титаник" е било последно в живота им.
В края на април т.г 97-годишната Милвина Дийн беше принудена да предложи на търг предметите, свързани със спомените за "Титаник". Тя едва свързваше двата края и трябваше да заплати таксата за старческия дом, в който живееше. Главният лот на нейната колекция беше чанта, с която нейните родители са пренесли оцелелите вещи от потъналия кораб. Тя беше продадена за 1500 паунда.
"Получи се много трогателна история. Млад човек я купи, плати покупката и след това ни съобщи, че желае да върне чантата на госпожа Дийн", разказа тогава представителят на аукционната къща Ендрю Елдридж. dir.bg
 


Сходни връзки

Почина последната оцеляла от ”Титаник” | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Почина последната оцеляла от ”Титаник”
Автор: Anonymous да 2012-11-03 @ 19:27 EET
Не ми се вързва аритметиката.ДИЙН е починала тази година на 97 година а преди 100 години е била на два месеца.Да не би потъването да е продължило три години.......МОЛЯ ВИ пишете истински неща и не пренебрегвайте читателите на фейсбук.
Почина последната оцеляла от ”Титаник”
Автор: Anonymous да 2012-11-03 @ 19:29 EET
Извенете не видях датата  на публикацията че е от 2009 година.......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди