изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:47 EEST
От намалено желание за секс страда всяка десета жена    
Здраве 1/3 от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията

 

 

 

От намалено желание за секс страда всяка десета жена

Резултати от изследването PRESIDE, най-голямото проучване, оценяващо разпространението на сексуалните проблеми на жените, показва, че намаленото желание за секс е най-честият сексуален проблем при жените над 18 години. В проучването, в което участват над 31 000 жени, една на всеки десет жени споделя, че изпитва някаква форма на тревожност, свързана с намалено желание за секс, състояние, което на медицински език е познато като Нарушение с намалено сексуално желание (Hypoactive Sexual Desire Disorder – HSDD).

“Специалисти, които изследват жени със сексуални проблеми, трябва да се уверят точно какво е нивото на тревожност (дистрес) у пациента, свързано с подобни проблеми,” казва Д-р Ян Шифрен, водещ автор и Директор на The Menopause Programme в Vincent Obstetrics and Gynaecology Service към болница Масачузетс, Бостън. “След като тази тревожност, свързана със сексуални проблеми, беше идентифицирана при всяка 8-ма жена, добре е лекарите да са наясно дали пациентите им страдат от някаква форма на безпокойство, свързана с половия им живот, и дали това по някакъв начин не ги кара да се чувстват нещастни, неудовлетворени или да изпитват каквито и да е други емоции, оказващи влияние върху живота им.”

44.2% от жените в проучването заявяват, че имат някакъв вид сексуален проблем, като намаленото сексуално желание е най-често споменаваното (в 38.7% от случаите); следвано от ниска възбудимост (26.1%) и проблеми с оргазма (20.5%).

22.8% от всички изследвани жени заявяват, че изпитват лична тревога, свързана със секса.

Това показва, че всяка десета жена страда от намалено желание за секс. То е два пъти по-често, отколкото дистреса, свързан с възбудата (5.4%) или проблемите с оргазма (4.7%). Намаленото желание за секс при жените, което предизвиква дистрес, се забелязва в почти всички възрастови групи, но е най-типичен проблем за жените в средна възраст.

1/3 от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията

Статистиката сочи, че през последните години броят на младите мъже, които имат смущения в сексуалното си представяне нараства. Проблемът с еректилната дисфункция и либидото става все по-масов. Национално количествено изследване, проведено за международната фармацевтична компания Валмарк сочи, че около 1/3 от мъжете на възраст между 18 и 65 години признават, че са имали проблеми с ерекцията поне веднъж в сексуалния си живот, а 12,8 % повече от веднъж. За съжаление едва 2,8% от тях са се консултирали с лекар.
Темата за секса и представянето по време на секс вече не е табу. Изненадващ е фактът, че повече от 60% от мъжете, които са имали затруднения с ерекцията са споделили и обсъдили този проблем със своите партньорки, а само 8,1% са коментирали със свои приятели. Значително малък е процентът на мъжете, които посочват, че биха направили консултация с лекар, въпреки че са имали проблем с ерекцията – едва 9%. Стресът и психо-емоционалните проблеми са основните причини за смущенията в сексуалното представяне. 44,4% от мъжете смятат, че има средство, което може да премахне смущенията с ерекцията и либидото, но едва 13,5% са склонни да предприемат действия и да закупят медикамент, който би могъл да помогне.

Голяма част от мъжете приемат идеята за прием на медикаменти за предотвратяване на смущенията с ерекцията и либидото- 45,5%.

Около 1/4 от участниците в изследването (26,4%) предпочитат продукти за продължителен прием и с дълготраен ефект. 9,2% биха се доверили на продукти за еднократен прием, но с краткотраен ефект.
Според сексолога доц. Бостанджиев приемането на средства с дълготраен ефект, като представеният наскоро на пазара у нас продукт Пермен, е отлична алтернатива за подобряване дългосрочно на сексуалното представяне на мъжа. Този продукт съдържа най-мощните афродизиаци, познати от древността. Съставките повишават сексуалното желание, подобряват качеството и стабилността на ерекцията и увеличават оплодителните способности на мъжа. Все още процентът на мъжете, които са склонни да предприемат мерки за подобряване на сексуалното им представяне, е сравнително нисък. Въпреки това през последните години броят на мъжете, които започват прием на медикаменти се увеличава.
“Ключът към успеха е продължителността на приема и избора на продукт, който да няма странични действия, да комбинира различни доказано ефективни съставки, като жен-шен, трабузан и L-аргинин, и разбира се – добрата партньорка”, коментира доц. Бостанджиев

http://www.az-jenata.com

 


Сходни връзки

От намалено желание за секс страда всяка десета жена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди