изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:34 EEST
ЗАСТРЕЛЯХА В ЛЕГЛОТО ЕДИН ОТ ПОХИТИТЕЛИТЕ НА СИНА НА ПОНИЧКАТА    
Новини Вчера застреляха в леглото в дома му 34-годишния Дончо Славов - осъден за отвличането на 25-годишния Иван Иванов, син на бизнесмена от Добрич Йордан Йорданов, известен с прякора си Данчо Поничката

 

 

34-годишният Дончо Славов от Добрич - един от осъдените за отвличането на Иван Иванов - син на бизнесмена Йордан Йорданов с прякор Данчо Поничката, бе застрелян вчера. Той е гръмнат с два куршума в областта на главата в дома си. Това е вторият от бандата, който е елиминиран, коментират запознати.

Съобщение за намерен прострелян мъж в таванско помещение, намиращо се в ЖК “Добротица” бл. 18 в Добрич, е постъпило в дежурната част на Първо РПУ в 8.40 часа.

От запознати НДТ научи, че съобщението в Центъра за спешна медицинска помощ е получено в 8.44 часа. Пристигналият на място медицински екип обаче само констатирал смъртта на 34-годишния мъж.

Дончо живеел на съпружески начала с жена на име Елица и няколкомесечното им бебе. Един от апартаментите във входа бил обитаван от майка му, баща му бил починал преди около три години и половина. За него съседи казаха, че бил тих и скромен човек, който не можал да понесе историите около застреляния му вчера син Дончо.

Съседи разказаха, че сутринта Елица извела детето, за да го разходи в хладината. Убийството било извършено минути по-късно. Когато жената се прибрала от разходката, открила Дончо застрелян. Намерила го в леглото им.

Екип на в. "Нова добруджанска трибуна" бе пред блока на Дончо час,  след като бе извършено убийството. Отпред бяха спрени полицейски коли, между които и подвижната "Криминалистична лаборатория" на ОД на МВР. В района бяха забелязани и множество лъскави коли - "Ауди", "БМВ", "Тойота" и др., с добрички, варненски и софийски регистрации, както и собствениците им - явно приятели или познати на жертвата. Те обаче отказаха да разговарят за каквото и да е с представителите на медиите.

Пред входа бе и бившата съпруга на Дончо, която също не се съгласи да говори с журналисти.

Таксиметрови шофьори разказаха за НДТ, че вчера сутринта - веднага след убийството, всички изходи за Добрич са били завардени от полицаи и са спирани излизащи от града автомобили. Масирани проверки е имало и в ЖК "Добротица", ЖК "Балик" и в други квартали на града.

Няколко са версиите, по които работи полицията, казаха запознати.

Според една от тях, Дончо Славов се занимавал със сводничество и е пречел на конкуренти в бизнеса. Според съседи, вечер около блока, в който живеел, често се навъртали скъпи коли. Не било изключено 34-годишният мъж да е гръмнат от свои, не изключват запознати.

Негов приятел разказа, че предната вечер разговаряли по телефона и по нищо не личало, че се притеснява за живота си. Дончо отварял само на познати и то само след предварително проведени разговори по телефона. Приятелят му предполага, че се е случило нещо подобно: познат му е звъннал предварително и той му е отворил. Убийството е извършено от близък човек, сподели аверът му, пожелал анонимност.  

 

Тимур Куртсеид   Петър Петров  Иван Иванов

 

Според друга версия, която е най-спрягана в Добрич, убийството на Дончо е свързано с отвличането на Иван Иванов - син на бизнесмена Йордан Йорданов, познат с прякора Данчо Поничката. 26-годишният мъж бе похитен на Иванов ден - 7 януари 2006 година. Доказано бе, че е отвлечен от т. нар. "банда на Тимур" - Тимур Куртсаид, Дончо Славов, Петър Петров и Христо Христов - син на известната врачка от с. Сливенци. След 19 ч. във фаталния ден Иван Иванов и приятелката му пристигнали с автомобил до семейното му жилище. Той излязъл, за да изключи СОТ-а на къщата, а девойката останала в колата. В този момент зад тях спрял "Нисан-Съни", собственост на Петър Петров. От него слезли Тимур, Дончо и Христо, всички облечени с тъмни дрехи, ръкавици и с качулки на главите. Те хванали потърпевшия и го напъхали в колата, взели мобилния телефон на момичето и я уверили, че до час ще върнат приятеля й жив и здрав.

След отвличането 26-годишният бил държан в две села, а на 21 януари 2006 г. Тимур го отвел и по негови признания го предал на непознати лица. Съдбата на младежа след това е неизвестна. На следващия ден след отвличането - 8 януари, похитителите уведомили с SMS баща му, че трябва да плати 550 хил. EUR в срок от 10 дни, иначе откупът ще бъде удвоен. Те обаче не се явили на организираната от тях среща за предаване на парите.

След установяване на извършителите на престъплението по искане на българските власти Дончо Славов бил върнат от Германия през октомври 2007 г. Стоял закопчан в ареста в Добрич до март 2008 г., когато мярката му била изменена в по-лека.

В края на февруари т. г. трима от похитителите на Иван Иванов бяха осъдени от Добричкия окръжен съд. Те получиха ефективни присъди - Тимур Куртсаид /33/ - 6 години и 11 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим, Дончо Славов - 6 години и 5 месеца при строг затворнически режим, а Петър Петров - 4 години и 6 месеца при общ затворнически режим. Тримата трябва да платят и глоба от по 4 800 лв. Съдът конфискува 1/2 идеална част от лек автомобил "Нисан Съни", собственост на Петров.

Бащата на пострадалия бе конституиран като частен обвинител по едно от предявените на тримата обвинения, че са го принуждавали да се разпореди с 550 хил. EUR откуп за освобождаване на сина му, като са го заплашвали с убийството на момчето.
Добричкият окръжен съд призна тримата за виновни, че в съучастие с други лица са участвали в организирана престъпна група, имаща за цел да отвлече 26-годишния младеж, че са го отвлекли, че противозаконно са го лишили от свобода като деянието е извършено по начин, особено мъчителен  за здравето на пострадалия, а лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия, че са принудили баща му да се разпореди със свои пари за откуп.

Според предявеното им обвинение, в края на 2005 г. и началото на 2006 г. тримата са събрали информация за семейния бизнес на потърпевшите и проучили навиците на 26-годишния. Делото срещу тримата бе гледано в закрито заседание, за да се запази конфиденциалността на защитените свидетели и на използваните специални разузнавателни средства. Материалите за техните съучастници са отделени в друго производство с постановление на наблюдаващия делото прокурор. По време на съдебното дирене стана известно, че ДНК-експертиза е издала къщата, където е бил държан Иван Иванов. Според разследване на НДТ, въпросната къща е в село Божурово.

Дончо Славов е вторият елиминиран похитител на Иван Иванов, коментират. Единият от тях - Христо Христов, е в неизвестност от декември 2006 г. Първоначално близките му отричаха да е изчезнал, но в началото на 2007 година пред журналисти информацията бе потвърдена лично от директора на ОД на МВР Ивелин Петров.
Миналия месец Окръжният съд в Добрич задочно осъди Христов на 3 години условно лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок. Той бе признат за виновен, че при управление на товарен автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на 59-годишен велосипедист. Христо бе лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 3 години. Той бе осъден да изплати по 50 хил. лв. обезщетение за причинените с деянието неимуществени вреди на съпругата и на всяко от трите деца на починалия.

Убитият вчера Дончо Славов е завършил средно образование, не е работел. Преди присъдата за отвличане на Иван Иванов е осъждан три пъти за причиняване на средна телесна повреда на младеж в дискотека в Добрич, за кражби на моторни превозни средства и на вещи от частни домове. По време на делата се говореше, че Дончо е най-големият автоджамбазин в Добричка област. Бил известен с автокражбите си и в Чехия, за където се носят легенди, че участвал в убийство или отвличане на някакъв виетнамец. Убитият притежавал два автомобила - джип и "Мерцедес".

Бащата на Дончо Иван бил приживе много кротък и добър човек. Майка му има малко магазинче. Брат му бил свястно момче, женено за дъщерята на известен добрички съдия.

 

Тримата обвиняеми за отвличането на Иван Иванов, са били с мярка за неотклонение "подписка", заяви за НДТ пресаташето на Апелативния съд във Варна Елена Бангиева. Първоначално Тимур Куртсеид, Дончо Славов и Петър Петров са били с мярка “Задържане под стража”. След това тя е била променена на "домашен арест", а наскоро и в "подписка". На 22 май варненските магистрати са разгледали жалбите на подсъдимите срещу присъдите на Окръжния съд в Добрич. През следващата седмица ще бъде произнесено решението, което в момента  се изготвя. 

Работи се по всички възможни версии, каза за НДТ окръжният прокурор Милчо Каменски. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Екип на НДТ

 

Къщата в с. Божурово, община Добричка, къдете е държан отвлеченият Иван Иванов

 

Горе вдясно - домът, в който бе застрелян Дончо Славов

 

Служители изнасят трупа на убития дончо Славов

 

В ДОБРИЧ БЕ УБИТ ЕДИН ОТ ОСЪДЕНИТЕ ЗА ОТВЛИЧАНЕТО НА СИНА НА ДАНЧО ПОНИЧКАТА

ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ

АДВОКАТ НА МИТЬО ОЧИТЕ БРАНИ ПОХИТИТЕЛ НА ИВАН ИВАНОВ

ЗА ЯНУАРИ ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО ЗА ОТВЛИЧАНЕТО НА ИВАН ИВАНОВ

СИНЪТ НА ЙОРДАН ИВАНОВ, ДЪРЖАН В КЪЩА В БОЖУРОВО

ОБВИНЕНИ В ОТВЛИЧАНЕТО НА ИВАН Й. ИВАНОВ ИСКАТ ДА БЪДАТ ПУСНАТИ ОТ АРЕСТА

ЗАДЪРЖАХА ПОХИТИТЕЛИТЕ НА СИНА НА ПОНИЧКАТА

НАМЕРИХА СКЕЛЕТ НА РАЗКЛОНА ЗА СЕЛО ОДЪРЦИ

БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНА СИНЪТ НА ВРАЧКАТА ОТ СЛИВЕНЦИ

КУЧКАТА ДЖИНА ОТКРИ ЧОВЕШКИ ЧЕРЕП И КОСТИ КРАЙ БАЛЧИК

ОТВЛЕКЛИ СИНА НА ПОНИЧКАТА ЗАД ГРАНИЦА

СИНЪТ НА ПОНИЧКАТА БИЛ ОТВЛЕЧЕН ЗАРАДИ ОТМЪЩЕНИЕ КЪМ БАЩАТА

ДО 200 000 ЕВРО ПАДНАЛ ОТКУПЪТ ЗА ОТВЛЕЧЕНИЯ ИВАН ИВАНОВ?

"НАПАДАТЕЛИТЕ НА ВНУКА МИ НАЙ-ВЕРОЯТНО СА ОТ ВАРНА"

В ДОБРИЧ НА ИВАНОВДЕН ОТВЛЯКОХА СИН НА БИЗНЕСМЕН

 

 

 


Сходни връзки

ЗАСТРЕЛЯХА В ЛЕГЛОТО ЕДИН ОТ ПОХИТИТЕЛИТЕ НА СИНА НА ПОНИЧКАТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАСТРЕЛЯХА В ЛЕГЛОТО ЕДИН ОТ ПОХИТИТЕЛИТЕ НА СИНА НА ПОНИЧКАТА
Автор: Anonymous да 2009-06-19 @ 22:14 EEST
Мир на праха му!Той беше защитен свидетел по делото....явно колко защитен...и както винаги става няма да разберем името на поръчителя на похищението

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди